Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tagliatelle alla pomarola - szósz


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 nagy paradicsom hámozva. Na, itt rögtön meg is állhatunk, mert megint tanultam egy érdekeset a hámozásról. Az eddig is megvolt, hogy forró vízbe kell mártani 1-2 percre, nade a trükk! Mielőtt a parikat betesszük a bugyogó jacuzziba, az aljukon a héjat kereszt alakban be kell vágni. Így a hő hatására megreped, és szinte kiugranak a bőrükből!
2 szárzeller, inkább a belső levele, mert a külsőnek túl erős az íze
3 nagy gerezd hámozott fokhagyma
2 nagy lilahagyma
1 sárgarépa

Elkészítés:


Mindent fel kell vágni kb 1,5-2 cm-s kockákra, majd a paradicsom kivételével feltenni kb 1-1,5 dl olivaolajban, nagy lángon, amíg a hagyma átlátszó nem lesz. Ne barnuljon meg! Közben kavarjuk, ha kell.
Ha a hagyma már jó, hozzátesszük a paradicsomot is, és hagyjuk az egészet nagy lángon felmelegedni.
Keverjük...
Öntünk annyi vizet a tetejére, hogy ellepje (kb. 1-2 dl).
Hozzádobunk még 1 marék friss bazsalikomlevelet, majd kis lángon addig punnyasztjuk, míg a víztartalom elpárolog, közben néha kavarintunk rajta egyet, csak a törődés kedvéért. Onnan lehet tudni, hogy jó, ha az olaj megjelenik a tetején. - Na ez tart sokáig!!!! Az egész menü elkészítését gyakorlatilag ezzel kezdtük, és majdnem a legvégére lett kész.
Sót csak akkor teszünk hozzá, mikor lezártuk, mert ha korán sózzuk, a víz elpárolgása miatt túl sós lenne az eredmény. Ez egyébként a szakács szerint minden szószra igaz...
1 evőkanál apróra vágott friss oregánóval ízesítjük (ha csak szárított van, akkor a lezárás előtt 10 perccel már bele kell tenni).
Kicsit hagyjuk hűlni, aztán botmixerrel kellemesen krémesre trutymasztjuk. Állítólag ha hagyományos turmixgéppel csináljuk, pirosabb lesz a színe, de az élvezeti értéket nem befolyásolja. :-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Napraforgó veganéz
Napraforgó veganéz

Forrázzuk le magokat annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Hagyjuk állni 15 percig. Ekkor öntsük rá a tejszínt, ízesítsük sóval, citrommal, és egy botmixerrel pépesítsük. Ha szü...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: PIRO
Kókusztej
Kókusztej

A száraz hozzávalókat kávédarálóban megőröljük (szerintem enélkül is jó lenne, de így tutira hatásosabb), és mindent beleteszünk Ellába, 12 percre. Szűrjük, isszuk...smile hangulat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ranch öntet
Ranch öntet

A hozzávalókat alaposan keverjük össze. Ha a kapott végtermék túl sűrű, akkor egy kis tejjel lehet hígítani. Így, ízlés szerinti állagot tudunk elérni. Arra viszont figyeljünk, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar paradicsomszósz helyett
paradicsomszósz helyett

Szinte olyan mint az igazi: " paradicsomos " húsgombóc csak nomatoval. Nomato : 1 rész répa, 1 rész cékla , fél rész édesburgonya , fél rész sütőtök. A zöldségeket összevágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk