Családireceptkönyv.hu

Tagliatelle alla pomarola - szósz


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 nagy paradicsom hámozva. Na, itt rögtön meg is állhatunk, mert megint tanultam egy érdekeset a hámozásról. Az eddig is megvolt, hogy forró vízbe kell mártani 1-2 percre, nade a trükk! Mielőtt a parikat betesszük a bugyogó jacuzziba, az aljukon a héjat kereszt alakban be kell vágni. Így a hő hatására megreped, és szinte kiugranak a bőrükből!
2 szárzeller, inkább a belső levele, mert a külsőnek túl erős az íze
3 nagy gerezd hámozott fokhagyma
2 nagy lilahagyma
1 sárgarépa

Elkészítés:


Mindent fel kell vágni kb 1,5-2 cm-s kockákra, majd a paradicsom kivételével feltenni kb 1-1,5 dl olivaolajban, nagy lángon, amíg a hagyma átlátszó nem lesz. Ne barnuljon meg! Közben kavarjuk, ha kell.
Ha a hagyma már jó, hozzátesszük a paradicsomot is, és hagyjuk az egészet nagy lángon felmelegedni.
Keverjük...
Öntünk annyi vizet a tetejére, hogy ellepje (kb. 1-2 dl).
Hozzádobunk még 1 marék friss bazsalikomlevelet, majd kis lángon addig punnyasztjuk, míg a víztartalom elpárolog, közben néha kavarintunk rajta egyet, csak a törődés kedvéért. Onnan lehet tudni, hogy jó, ha az olaj megjelenik a tetején. - Na ez tart sokáig!!!! Az egész menü elkészítését gyakorlatilag ezzel kezdtük, és majdnem a legvégére lett kész.
Sót csak akkor teszünk hozzá, mikor lezártuk, mert ha korán sózzuk, a víz elpárolgása miatt túl sós lenne az eredmény. Ez egyébként a szakács szerint minden szószra igaz...
1 evőkanál apróra vágott friss oregánóval ízesítjük (ha csak szárított van, akkor a lezárás előtt 10 perccel már bele kell tenni).
Kicsit hagyjuk hűlni, aztán botmixerrel kellemesen krémesre trutymasztjuk. Állítólag ha hagyományos turmixgéppel csináljuk, pirosabb lesz a színe, de az élvezeti értéket nem befolyásolja. :-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi ételízesítő
Házi ételízesítő

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk. Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BA bolognai szósz
BA bolognai szósz

Hozzávalókat összefőzni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piros aranykrem
Piros aranykrem

ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SPAGETTISZÓSZ *
SPAGETTISZÓSZ *

A paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk