Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-35 dkg magozott meggy és cseresznye vegyesen
1 púpozott tk cukor, vagy édesítőszer
2-3 szegfűszeg
0,5 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
1 mk vaj
1 csipet só

Elkészítés:


A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük.

A pudingport a tejjel simára keverjük, merünk hozzá a főzőléből is, elkeverjük, majd besűrítjük a szószt.

Épp csak forrásig főzzük, hozzáadjuk a mokkáskanálnyi vajat (így nem fog bebőrösödni a mártás teteje).

Főtt marhahússal és héjában főtt újkrumplival ettük. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Gyümölcsszósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtszósz
Sajtszósz

A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat felteszem főni, folyamatos keverés mellett kicsi lángon felmelegítem míg a sajtok olvadni kezdenek. A keményítőt egy kevés meleg vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtszósz
Sajtszósz

A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félre...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muhamarra
Muhamarra

1. Ha van konyhai robotgép a láthatáron, nincs más dolgom, mint mindent egybe önteni, és megnyomni a mágikus gombot – olívaolajból nagyjából egy evőkanállal használok személyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
A legfinomabb salátaöntet
A legfinomabb salátaöntet

Öntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy sal...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk