30-35 dkg magozott meggy és cseresznye vegyesen
1 púpozott tk cukor, vagy édesítőszer
2-3 szegfűszeg
0,5 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
1 mk vaj
1 csipet só
A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük.
A pudingport a tejjel simára keverjük, merünk hozzá a főzőléből is, elkeverjük, majd besűrítjük a szószt.
Épp csak forrásig főzzük, hozzáadjuk a mokkáskanálnyi vajat (így nem fog bebőrösödni a mártás teteje).
Főtt marhahússal és héjában főtt újkrumplival ettük. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy láng...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük (annyival, ami ellepi), majd forrástól számított 20 percig főzzük. Főzés közben a tetején hab keletk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát kockázd fel, a paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól - ha meleg víz alá teszed egy percre őket, úgy könnyedén ledobják azt -, a bacont ped...
Elkészítési idő: 3.5 óra Nehézség: Közepes