30-35 dkg magozott meggy és cseresznye vegyesen
1 púpozott tk cukor, vagy édesítőszer
2-3 szegfűszeg
0,5 csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
1 mk vaj
1 csipet só
A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük.
A pudingport a tejjel simára keverjük, merünk hozzá a főzőléből is, elkeverjük, majd besűrítjük a szószt.
Épp csak forrásig főzzük, hozzáadjuk a mokkáskanálnyi vajat (így nem fog bebőrösödni a mártás teteje).
Főtt marhahússal és héjában főtt újkrumplival ettük. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat felteszem főni, folyamatos keverés mellett kicsi lángon felmelegítem míg a sajtok olvadni kezdenek. A keményítőt egy kevés meleg vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félre...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Ha van konyhai robotgép a láthatáron, nincs más dolgom, mint mindent egybe önteni, és megnyomni a mágikus gombot – olívaolajból nagyjából egy evőkanállal használok személyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy sal...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű