Áfonya réteg:
- 500 g áfonya,
- 20 g zselatinfix,
Keksz réteg:
- 280 g cukormentes keksz,
- 120 g vaj,
A krémréteghez:
- 200 ml 30 %-os habtejszín,
- 500 g mascarpone,
- 3 ek. görög krémjoghurt,
- 250 g krémsajt,
- 1 vanília rúd kikapart magja,
Az áfonyát megmosom, lábasba teszem és felfőzöm. Ne főzzük sokáig, hogy maradjanak benne egész áfonya szemek.
Félreteszem hűlni, mikor már langyosra hűlt hozzákeverem a zselatin fixet.
A kekszet aprítógépben durvára töröm, hozzáadom az olvasztott vajat.
A krém hozzávalóit robotgép segítségével kikeverem. Először a tejszínt közepes keménységűre felverem, és mehet a többi hozzávaló is. (ízlés szerint tehetünk bele édesítőt)
A tortaformába rétegzem az elkészített alapanyagokat. Először a kekszes réteg, erre kerül a mascarponés krém, és a tetejére rásimítom az áfonyás réteget.
Tálalás előtt szórjuk meg friss áfonyával.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. 2. Hozzáadjuk a diót, mákot, citromhéjat és a vaníliás cukrot. 3. A tojások fehérjéből k...
Elkészítési idő:az epret megpucoljuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük -összeturmixoljuk, vagy villával összetörjük --a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan adagolva a cukrot --habba l...
Elkészítési idő: 30Először készítsük el a krémet: Forraljunk fel 50 g vizet és oldjuk fel benne a zselatint. A maradék vízben keverjük csomómentesre a lisztet, adjuk hozzá az édesítőt, és alacsony...
Elkészítési idő:A cukrot vízben felolvasztjuk 5 percig főzzük, ezután felolvasztjuk benne a vajat. A tejport vaníliával kakaóval összekeverjük. Folpakkos tepsibe nyomkodjuk. Bevágjuk a tetejét...
Elkészítési idő: 0,5 óra