menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás cheesecake


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Áfonya réteg:
- 500 g áfonya,
- 20 g zselatinfix,
Keksz réteg:
- 280 g cukormentes keksz,
- 120 g vaj,
A krémréteghez:
- 200 ml 30 %-os habtejszín,
- 500 g mascarpone,
- 3 ek. görög krémjoghurt,
- 250 g krémsajt,
- 1 vanília rúd kikapart magja,

Elkészítés:


Az áfonyát megmosom, lábasba teszem és felfőzöm. Ne főzzük sokáig, hogy maradjanak benne egész áfonya szemek.
Félreteszem hűlni, mikor már langyosra hűlt hozzákeverem a zselatin fixet.
A kekszet aprítógépben durvára töröm, hozzáadom az olvasztott vajat.
A krém hozzávalóit robotgép segítségével kikeverem. Először a tejszínt közepes keménységűre felverem, és mehet a többi hozzávaló is. (ízlés szerint tehetünk bele édesítőt)
A tortaformába rétegzem az elkészített alapanyagokat. Először a kekszes réteg, erre kerül a mascarponés krém, és a tetejére rásimítom az áfonyás réteget.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalás előtt szórjuk meg friss áfonyával.

Áfonyás cheesecake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Cseresznyés fánk 2.
Cseresznyés fánk 2.

Az élesztőt a cukorral együtt a langyos tejben elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojásokat. Lágy tésztát gyúrunk belőle, simára dagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gertrúd
Mirinda szelet
Mirinda szelet

A piskóta hozzávalóit összekeverem, majd egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe beleöntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni. A túrót simára keverem a cukorral és a margarinnal, majd a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Budai kifli
Diós - Budai kifli

1. Az élesztőt 2 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, majd lefedve, meleg helyen kovásszá érleljük. 2. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Levendulás keksz
Levendulás keksz

A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek. Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk