Áfonya réteg:
- 500 g áfonya,
- 20 g zselatinfix,
Keksz réteg:
- 280 g cukormentes keksz,
- 120 g vaj,
A krémréteghez:
- 200 ml 30 %-os habtejszín,
- 500 g mascarpone,
- 3 ek. görög krémjoghurt,
- 250 g krémsajt,
- 1 vanília rúd kikapart magja,
Az áfonyát megmosom, lábasba teszem és felfőzöm. Ne főzzük sokáig, hogy maradjanak benne egész áfonya szemek.
Félreteszem hűlni, mikor már langyosra hűlt hozzákeverem a zselatin fixet.
A kekszet aprítógépben durvára töröm, hozzáadom az olvasztott vajat.
A krém hozzávalóit robotgép segítségével kikeverem. Először a tejszínt közepes keménységűre felverem, és mehet a többi hozzávaló is. (ízlés szerint tehetünk bele édesítőt)
A tortaformába rétegzem az elkészített alapanyagokat. Először a kekszes réteg, erre kerül a mascarponés krém, és a tetejére rásimítom az áfonyás réteget.
Tálalás előtt szórjuk meg friss áfonyával.
Az élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!) A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA lisztet a zsiradékkal összemorzsolom, majd hozzáadom a sót, és a tejföllel összeállítom a tésztát. Hűtőbe teszem, másnap vékonyra kinyújtom. Kockákra vágom, megtöltöm, majd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét külön edényben félretesszük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját. Mehet bele a cukor, vaníliás cukor és apránkén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A különlegesen finom kakaós csiga elkészítéséhez átszitáljuk a lisztet. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojá...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes