menu

Családireceptkönyv.hu

Alma torta (Fördős Zé)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához
- 2 alma
- 240 ml olaj
- 85 g barna cukor
- 160 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 300 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 nagy tk. fahéj
- 1 mk. szegfűszeg
Krémhez
- 150 g vaj
- 400 g mascarpone
- 4-5 ek porcukor
- 1 nagy ek. fahéj
- 1 cs. vaníliás cukor
Csokiöntethez
- 80 g olvasztott étcsokoládé
- pár csepp olaj
Karamellizált almához
- 1 alma
- 2 ek. cukor
- 2 csipet fahéj
- 1 tk. vaj

Elkészítés:


A tésztához az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk. Az olajat elkeverjük a háromféle cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat és a csipet sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fűszerekkel majd a tojásos keverékhez adjuk. Beledobáljuk a kisebb kockákra vágott almát, átkeverjük a tésztát és szétosztjuk 2 db, sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és a krémmel rétegezzük őket. A tetejét is megkenjük krémmel, majd megolvasztjuk vízgőz fölött a csokit, belekeverünk pár csepp olajat és a torta egyik felére simítjuk. A karamellizált almához az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot, majd hozzáadjuk a vajat és az almát. Pár percig sütögetjük őket, közben megszórjuk fahéjjal, majd az egészet a tortára halmozzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 cm-es, 8 szeletes tortához.

Alma torta (Fördős Zé)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Albert kekszes nutellás sütemény
Albert kekszes nutellás sütemény

A kávét lefőzzük, majd kihűtjük és egyenként beleáztatjuk a kekszeket 2-3 másodpercre. 100 ml kávé (erős főzet), 100 g albert keksz A mascarponét elkeverjük a nutellával. 250 g...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Fahéjas-csokis tekercsek
Fahéjas-csokis tekercsek

Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még, amíg a porcukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kossuth-kifli
Kossuth-kifli

A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A liszttel elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Diós habos sütemény
Diós habos sütemény

A tészta hozzávalóit összekeverem a 4 db tojás felvert habjával együtt. Előmelegített sütőben megsütjük. Krém: 3 db tojássárgáját, 3 evőkanál lisztet a 2,5 dl tejjel sűrűre főzöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk