- 2 dl víz
- 22 dkg vaj
- 4 evők. kakaópor
- 25 dkg finomliszt
- 40 dkg kristálycukor
- 1 evők. szódabikarbóna
- 1 dl joghurt
- 2 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
Tésztára
- 12 dkg vaj
- 4 evők. kakaópor
- 6 evők. joghurt
- 2 dl porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl durvára vágott dió
A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20-25 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt benne, akkor keverjük bele a diót. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenjük, s csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Elosztom 4 egyenlő részre, és mindegyiket kinyújtom 24 × 22 cm-es lappá. Margarinnal kikent tepsib...
Elkészítési idő:A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk, (...
Elkészítési idő:A tészta összekeverése után 2/3 részét bele kell önteni a sütőpapírral bélelt tepsibe.Utána eltéríteni rajta a túrót,majd a maradék tészta anyagából kanál segítségével rácsokat kel...
Elkészítési idő: