6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
1 cs sütőpor
Előmelegítjük a sütőt. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét és a cukor felét habbá verjük. A sárgáját a vizet és a maradék cukrot krémesre keverjük. Fehérjealaphoz hozzáöntjük a sárgája masszát . Liszthez hozzákeverjük a sütőport. a sütőporos lisztet hozzá keverjük óvatosan a masszához.
Beleöntjük a sütőpapíros tepsibe. 190 fokon kb 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrízzük, h átsült e. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor a tojásfehérje elveszítette a nyúlósságát, apránként hozzáadjuk az édesítőszereket és kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra egyforma nagyságú korongokat nyomunk. 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges, pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, és az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű