6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
1 cs sütőpor
Előmelegítjük a sütőt. Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét és a cukor felét habbá verjük. A sárgáját a vizet és a maradék cukrot krémesre keverjük. Fehérjealaphoz hozzáöntjük a sárgája masszát . Liszthez hozzákeverjük a sütőport. a sütőporos lisztet hozzá keverjük óvatosan a masszához.
Beleöntjük a sütőpapíros tepsibe. 190 fokon kb 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrízzük, h átsült e. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.
Mivel egy átlagháztartásban talán nincs ennyi szódabikarbóna, és én sem tudtam először, hogy az mennyi lehet, így lemértem: a csésze szódabikarbóna kb. 300 g. A porokat összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral (vaníliással is) kikeverni, belekeverni a kefirt, apránként a sütőporral elkevert lisztet is beletenni. Illik bele: meggy, ribizli, savanyú gyümölcs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, fahéjt, szódabikarbónát. A tejet elhabarjuk a tojássárgákkal. A vizet, mézet, cukrot és a margarint felforraljuk, langyosra hűtjük. Minden hozzávalót addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztani, összekeverni a cukorral, vaníliás cukorral, majd a fél liter tejjel, legvégül hozzáadni a sütőporral elkevert lisztet. Csomó mentesre keverni, sütni. Ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű