Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 3 dl ásványvíz
- 3 evk. olaj
- só
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkehús
- 1 nagy hagyma
- 5 dkg ementáli
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj
Tetejére:
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 10 dkg ementáli
- só
- bors
A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük, és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, olajjal és vízzel, alaposan összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Míg pihen a tészta, lereszeljük vagy összetördeljük a sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát keverünk, simára eldolgozzuk, lehet botmixerrel is. Ez a tészta tulajdonképen olyan mint a palacsinta tészta csak sürűbb állagának kell lennie. Az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az élesztőt egy...
Elkészítési idő: kb 120 perc Nehézség: Közepes?A húst felkockázzuk és megmossuk. A szalonnát és a hagymát is felkockázzuk. ?A szalonnát pirítani kezdjük (ha esetleg keveseljük a kisült zsírt, adhatunk hozzá pici olajat), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes