Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 3 dl ásványvíz
- 3 evk. olaj
- só
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkehús
- 1 nagy hagyma
- 5 dkg ementáli
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj
Tetejére:
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 10 dkg ementáli
- só
- bors
A palacsinta minden alapanyagát egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk és a megszokott módon kisütjük. A hagymát apróra vagdossuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst is és fűszerezzük. Mikor már a hús megpirult belekeverjük a tejfölt, de ekkor már nem sütjük tovább és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A palacsintákat egyenként megtöltjük a raguval, majd egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük őket szorosan egymás mellé. A főzőtejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, fűszerezzük, és a palacsintákra öntjük. 180 fokos sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, egy kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük is.
Elkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKikészítjük a hozzávalókat. A tésztát megfőzzük, hűlni hagyjuk, az egyik adag tejfölbe bekeverünk 2 kk pirospaprikát. A hagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát felvágjuk és zsí...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű