- 1 fél disznó fej,
- 1 csülök,
- 1 nyelv,
- bőrke,
- 2 hagyma,
- só,
- bors,
- paprika,
- fokhagyma,
A disznó fejet, a csülköt, a nyelvet, a bőrkével, hagymával, sóval nagyon lassú lángon felrakom, amit addig főzök, amíg a csontról le nem jön a hús. Hagyom hűlni majd laskára vágom. Feltöltőm lével, hogy ellepje és fűszerezem, fokhagyma, bors, paprika, és só ha még kell bele. Ebből a mennyiségből 2 üveg lesz, aminek a tetejét levágtam és így fedele lesz. A megmaradt a léből kocsonyát, aszpikos ételt lehet készíteni.
1. A lapockát és a dagadót megdaráljuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és jól kimosott sertésbélbe töltjük. 2. Tepsiben közepes hőfokon megsütjük. 3. Tört burgonyával t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. 2. A fokhagymát egy nappal előtte 2 dl vízbe beáztatom. 3. A kolbásztöltésnél a leszűrt levet hozzákeverjük a húsmasszához, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat 10 kg bécsi típusú virslihez adom meg, ha frankfurtit akarunk egyszerűen vegyünk disznóhúst a marha helyett is. Ilyen mennyiséget otthon csak kisebb adagokban tud...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a csontról, ez legal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű