menu

Családireceptkönyv.hu

22. Sonka házilag


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Készíthetitek , karajból , tarjàból vagy szépen kiformàzott comból
1 kg hús

Elkészítés:


Húst 1 dk pác sóval bedörzsölni + 3 dk tengeri vagy sima asztali sóba hempergetni , tálba rakni ha melegebb az idő hüttőbe tenni , ilyenkor jó a hideg spájz is .
2 napot száraz sóban hagyni .
Páclevet főzni
1 liter vízhez 3 evőkanál jódmentes só , 1 babérlevél , pár szem borókabogyó , szegfűbors , 2- 3 gerezd fokhagyma ( lehet más fűszer is ízlés dolga ) felforralni kihűteni , ha van folyékony füstpácotok 1 evőkanállal a kihűlt páclébe keverni , ha nincs füstös paprika is jó 1 evőkanàl ( folyékony füstöt metróba lehet kapni én ott vàsárolom ) a húsra borítani ,
5- 6 napig ebbe a páclébe pácolni , naponta forgatni .
Pácléből kivéve picit leöbliteni , ha van vákumozó akkor vàkumozni , ha nincs folpackba csavarni sütőzacskóba belekötni és 85 fokon 3 órát főzni , tarját , combot jobb főzés elött sonkahàlóba húzni biztos szép maszív lesz , karajt nem muszáj.
Főzés után sütőt 150 fokra előmelegítjük ( hálót eltávolítjuk a húsról ) 10 perc ( nem tovább kicsit rásütünk ) én még füstös paprikàba többféle borskeverékbe is forgatom de ezt sem muszáj főleg ahol gyerekek is vannak , teljes hülés után szépen szeletelhető

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májas
Májas

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Májas hurka
Májas hurka

A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Brigitta
Házi zsír és töpörtyű
Házi zsír és töpörtyű

Ha olyan szalonnát vásároltunk, aminek van bőre, azt vágjuk le róla. A szalonnát vágjuk kb. 2 centis kockákra, tegyük egy zománcozott edénybe, és kilónként fél deciliter vizet önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával
Zsályás borban sült kolbász almás savanyúkáposztával

A kolbászokat egy sütőtálba tesszük, 2 vöröshagymát nagyobb szeletekre vágjuk,ezzel beborítjuk a kolbászt, megszórjuk a zsályával, ráöntjük a bort, és alufóliával lefedve, kb 1 órá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk