Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

22. Sonka házilag


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Készíthetitek , karajból , tarjàból vagy szépen kiformàzott comból
1 kg hús

Elkészítés:


Húst 1 dk pác sóval bedörzsölni + 3 dk tengeri vagy sima asztali sóba hempergetni , tálba rakni ha melegebb az idő hüttőbe tenni , ilyenkor jó a hideg spájz is .
2 napot száraz sóban hagyni .
Páclevet főzni
1 liter vízhez 3 evőkanál jódmentes só , 1 babérlevél , pár szem borókabogyó , szegfűbors , 2- 3 gerezd fokhagyma ( lehet más fűszer is ízlés dolga ) felforralni kihűteni , ha van folyékony füstpácotok 1 evőkanállal a kihűlt páclébe keverni , ha nincs füstös paprika is jó 1 evőkanàl ( folyékony füstöt metróba lehet kapni én ott vàsárolom ) a húsra borítani ,
5- 6 napig ebbe a páclébe pácolni , naponta forgatni .
Pácléből kivéve picit leöbliteni , ha van vákumozó akkor vàkumozni , ha nincs folpackba csavarni sütőzacskóba belekötni és 85 fokon 3 órát főzni , tarját , combot jobb főzés elött sonkahàlóba húzni biztos szép maszív lesz , karajt nem muszáj.
Főzés után sütőt 150 fokra előmelegítjük ( hálót eltávolítjuk a húsról ) 10 perc ( nem tovább kicsit rásütünk ) én még füstös paprikàba többféle borskeverékbe is forgatom de ezt sem muszáj főleg ahol gyerekek is vannak , teljes hülés után szépen szeletelhető

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Disznófősajt - OK
Disznófősajt - OK

1. A fejet darabolás után feltesszük főni a babérlevelekkel (kb. 2óra). Lehabozni nem kell. 2. Ha puhára főtt, szűrő tálba szedjük és kihűtjük. 3. Ezután 1,5 cm-s csíkokr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Disznótoros
Disznótoros

A hurkát, kolbászt zsírra teszem egy tepsibe és megsütöm. /Utána a maradék piros zsírt leszűröm és nagyon finom kenyérre kenve/ A burgonyát megpucolom, összedarabolom és felteszem...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Alföldi véres hurka - OK
Alföldi véres hurka - OK

1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. 2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Emese
Sertéspárizsi házilag
Sertéspárizsi házilag

A húst és a zsíros szalonnát húsdarálón ledaráljuk. Ha nincs apró lyukú tárcsánk, akkor 2-szer, 3-szor daráljuk át a húsokat. Ezután a darált húshoz adjuk a fűszereket (kivéve a s...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk