Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

22. Sonka házilag


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Készíthetitek , karajból , tarjàból vagy szépen kiformàzott comból
1 kg hús

Elkészítés:


Húst 1 dk pác sóval bedörzsölni + 3 dk tengeri vagy sima asztali sóba hempergetni , tálba rakni ha melegebb az idő hüttőbe tenni , ilyenkor jó a hideg spájz is .
2 napot száraz sóban hagyni .
Páclevet főzni
1 liter vízhez 3 evőkanál jódmentes só , 1 babérlevél , pár szem borókabogyó , szegfűbors , 2- 3 gerezd fokhagyma ( lehet más fűszer is ízlés dolga ) felforralni kihűteni , ha van folyékony füstpácotok 1 evőkanállal a kihűlt páclébe keverni , ha nincs füstös paprika is jó 1 evőkanàl ( folyékony füstöt metróba lehet kapni én ott vàsárolom ) a húsra borítani ,
5- 6 napig ebbe a páclébe pácolni , naponta forgatni .
Pácléből kivéve picit leöbliteni , ha van vákumozó akkor vàkumozni , ha nincs folpackba csavarni sütőzacskóba belekötni és 85 fokon 3 órát főzni , tarját , combot jobb főzés elött sonkahàlóba húzni biztos szép maszív lesz , karajt nem muszáj.
Főzés után sütőt 150 fokra előmelegítjük ( hálót eltávolítjuk a húsról ) 10 perc ( nem tovább kicsit rásütünk ) én még füstös paprikàba többféle borskeverékbe is forgatom de ezt sem muszáj főleg ahol gyerekek is vannak , teljes hülés után szépen szeletelhető

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Soproni pecsenyezsír - OK
Soproni pecsenyezsír - OK

1. Egy kiló zsírban kisütünk fél kiló darabokra vágott hagymát. 2. Mielőtt a barnára sült hagyma odaégne, leszűrjük a forró zsírról, húsdarálóban ledaráljuk, majd visszatesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Sült kolbász és szalonna sült zöldségekkel
Sült kolbász és szalonna sült zöldségekkel

A krumplit megfőzzük, megpucoljuk. Egy serpenyőbe teszünk zsirt, a krumplit beleszeleteljük. A kolbászokat rátesszük,megszurkáljuk. A paradicsomot, paprikát félbevágjuk, a gombákna...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Serpenyős burgonya véres hurkával
Serpenyős burgonya véres hurkával

A hurkát, a bacont és a burgonyát nem túl apró darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megaprítjuk. Egy serpenyőn egy evőkanál meleg vajon pirítsuk a hurkát, a bacont és a hagy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk