Családireceptkönyv.hu

Dobostorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 db tojás kettéválasztva,
- 100 g porcukor,
- 100 g liszt,
- 35 g olvasztott vaj,
Krém:
- 4 db egész tojás,
- 200 g porcukor,
- 235 g teavaj,
- 17 g vaníliás cukor,
- 35 g kakaómassza,
- 35 g kakaóvaj,
- 200 g étcsokoládé,

Elkészítés:


A tojás sárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral.
A tojás fehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük.
A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, és az olvasztott vajat.
Zsírozott-lisztezett lemezre kenjük a masszát.
Hatfelé osztjuk a piskótamasszát és 22 cm átmérőjű lapos köröket kenünk belőlük.
Előmelegített 210 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Amint kisült a piskóta, vékony késsel alávágunk.
Olvasszuk meg vízgőzön a kakaómasszát, a kakaóvajat és az étcsokoládét, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró.
Habosítsuk ki a vajat a vaníliás cukorral.
A 4 db egész tojást a 200 g porcukorral folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük (maximum 85 C-fok). Ha felmelegedett, akkor kihűlésig habbá verjük.
A kihűlt tojáshabot és a vajhabot keverjük össze és közben csurgassuk hozzá a felolvasztott, de nem forró kakaómasszát, kakaóvajat és csokoládét. Keverjük simára a krémet.
A krémből töltsünk össze öt kihűlt piskótalapot.
A hatodik lapot húzzuk át olvasztott cukorral (dobos cukor), és osszuk 20 részre.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 db 22 cm átmérőjű tortához.
A hat vékony piskótalap

Dobostorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grízes mézes
Grízes mézes

1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Keksz - Duplán csokoládés, színes keksz
Keksz - Duplán csokoládés, színes keksz

1. A vajat a két féle cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük. 2. A lisztet, a kakaóval, a sóval, a szódabikarbónával és a csokidarabokkal összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: emaxa
Marokánky
Marokánky

Nejprve si připravíme to, co dáme do marokánek. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno, ořechy rozdrtíme dle potřeby a stejně tak mandle. V kastrolku smícháme smetanu s cukrem, moukou...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés piskóta.
Gesztenyés piskóta.

tojásfehérjét kemény habbá verem majd hozzákeverem a többihez. TETEJÉT MEGSZÓRÓM CSERESZNYÉVEL, VAGY MEGGYEL. 175 fokon 30 perc kb a sütés. krém: 1 cs bio gesztenyemassza, 1 ba...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk