Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg darált sertéshús
- 2,5 dl ketchup
- 2,5 dl mustár
- 3 db tojás
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 2 szelet kenyér
- bazsalikom
- petrezselyem zöld
- sertéssült fűszerkeverék
- só
- bors

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húst, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig.
A fasírtot pogácsa alakula is formázhatjuk, zsemlemorzsában megforgatva bő olajban kisütjük. De kör alakura formázva a közepébe egy kisebb kocka sajttal kisütve is nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

Fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Elvira
Pincepörkölt
Pincepörkölt

A szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg levet eng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pirosra Sült Mustáros Tarja
Pirosra Sült Mustáros Tarja

-A tarját sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. - A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeér...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cigánypecsenye egyszerűen
Cigánypecsenye egyszerűen

Hagymát pucolok, majd karikákra vágom. A szalonnaszeleteket beirdalom. A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket. A fűszereket egy tálkában össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk