- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg darált sertéshús
- 2,5 dl ketchup
- 2,5 dl mustár
- 3 db tojás
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 2 szelet kenyér
- bazsalikom
- petrezselyem zöld
- sertéssült fűszerkeverék
- só
- bors
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húst, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig.
Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.
A hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és kevés olajban párold üvegesre. Keverd a darált húshoz. Dolgozd hozzá a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Formázz a masszábó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénaiba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű