Tészta
- 6 db tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 ek. kakaópor
Krém
- 3 dl tej
- 6 púpozott ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 2 db egész tojás
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2,5 ek. kakaópor
- meggy v. befőtt
- rum vagy aroma
Csokoládémáz
- 15 dkg csokoládé
- vaj.
A tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és a 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat és rákenjük a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
1. A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük, majd jól elkeverjük a vajjal és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, a fehér csokol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral. A túrót összekeverjük a porcukorral, a...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével, és keksz formákat alkotunk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű