Tészta
- 6 db tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 ek. kakaópor
Krém
- 3 dl tej
- 6 púpozott ek. liszt
- 1 ek. kakaópor
- 2 db egész tojás
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2,5 ek. kakaópor
- meggy v. befőtt
- rum vagy aroma
Csokoládémáz
- 15 dkg csokoládé
- vaj.
A tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és a 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat és rákenjük a krém tetejére. 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A banánt villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 kanál segítségével kupacokat halmozunk, majd ellapítjuk. Közepes láng...
Elkészítési idő: 0,5 óraNégy tojásfehérjét kemény habbá verünk. Lazán belekeverünk egy evőkanál Szafi paleo süteménylisztet. Majd egy jó maroknyi meggyet is keverünk bele. Minimális kókuszzsírral kiken...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat összegyúrjuk,(ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük. Az egyiket belesimítjuk a t...
Elkészítési idő: 1,5 óra