Hozzávalók:
- 140 g zabkeksz (nálam zabfalatok),
- 60 g vaj,
- kb. 100 g málna (friss vagy fagyasztott kiengedve),
- 500 g mascarpone,
- 100 g tejföl,
- 200 g fehér csokoládé,
- 2 pici citrom reszelt héja és az egyiknek a leve,
A kekszet morzsásra aprítjuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és beleegyengetjük egy – az alján sütőpapírral borított – tortaformába. Hűtőbe tesszük. Amíg szilárdul a kekszes alap, elkészítjük a krémet. Ehhez gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk a fehér csokit. A mascarponét a tejföllel, a citrom reszelt héjával és levével kicsit kihabosítjuk. Érdemes a citromosságot kóstolgatni, és apránként adagolni a citromlevet. Gyorsan beleforgatjuk a kihűlt fehér csokit, végül a málnát. Nem baj, ha összetörik a málna, sőt, úgy a legjobb! Akár direkt is trancsírozhatunk rajta egy keveset (azért ne péppé!). Hűtőbe tesszük. A tortát málnaszemekkel is díszíthetik.
22 cm-es tortaforma
1. A vajat a két féle cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük. 2. A lisztet, a kakaóval, a sóval, a szódabikarbónával és a csokidarabokkal összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel felverjük a tojást a cukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a tejfölt és a túrót. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadjuk a tojásos masszához, alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni, elnyomkodni a túrót. Sütő papírral bélelt tortaformába sütni. 200 fokra előmelegített sütőbe tenni, 150-160 fokra levenni. Kb 25 perc, amikor kezd a teteje sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEgy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű