Tészta
- b22 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 dkg kakaó
- 7 dkg porcukor
- 1 tojás
Töltelék
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
Díszítés
- 20 dkg ribizli
- 1 cs. piros tortazselé
A tésztához a tojás kivételével a hozzávalókat összemorzsoljuk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. A tészta alját megszurkáljuk, hűtőben pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd a tésztára halmozzuk és 150 fokon kb. 1 órát sütjük. Ha kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizlivel és ráöntjük az előírás szerint elkészített tortazselét.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk. Következik a vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót a liszttel, a cukorral és a csipetnyi sóval egy tálban összekeverjük. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd karamellizáljuk. Addig főzzük, amíg kicsit megbarnul,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixban összekeverjük, majd a tésztát gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű