Tészta:
- 15 dkg vaj,
- 15 dkg étcsokoládé,
- 7 db tojás,
- 13 dkg porcukor,
-12 dkg kristálycukor,
- 15 dkg liszt
Töltelék:
- 40 dkg baracklekvár,
Ganache:
-30 dkg étcsokoládé,
- 2 dl tejszín
A vajat a porcukorral habosra keverjük, közben a tojássárgáját egyenként, keverés közben hozzá adjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A csokoládét kíméletesen, gőz fölött felolvasztjuk és a vajas keverékhez adjuk, majd lassú mozdulatokkal a tojásfehérjét, végül a lisztet is belekeverjük. A tésztát egy 22 cm átmérőjűtortaformában enyhén homorúan elsimítjuk, 160-180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük. 15-20 perc sütés után a torta tetejét egy alkalommal bepermetezzük vízzel. Az elkészült tészta peremét kicsit legömbölyítjük, majd lapjában kettévágjuk és a forralt baracklekvár felével betöltjük. A lekvár másik felét felfőzzük, amennyiben szükséges hozzáadjuk a cukrot, és a torta tetejét és oldalát megkenjük vele. Ráöntjük a csokoládéból és tejszínből készített ganache-t, és elsimítjuk.
Ganache készítése: a tejszínt felforraljuk, majd az olvasztott csokoládéhoz keverjük 3-4 részletben, míg homogén krémet kapunk.
Hűtőszekrénybe ne tegyük, fedett műanyag dobozban tároljuk fogyasztásig!
A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt összekeverjük a cukorral, a citrommal, a citromhéjjal és a vaniliáscukorral. A tejszínt elektromos habverrővel kemmény habbá verjük, összekeverjük a tejfölös kutyulékkal....
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt közepes hőmérsékletre (180 fok) előmelegítjük. 2. A joghurtot összekeverjük a barna cukorral és a tojásokkal. 3. Hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat és a sütőporral elve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű