menu

Családireceptkönyv.hu

Sacher torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 15 dkg vaj,
- 15 dkg étcsokoládé,
- 7 db tojás,
- 13 dkg porcukor,
-12 dkg kristálycukor,
- 15 dkg liszt
Töltelék:
- 40 dkg baracklekvár,
Ganache:
-30 dkg étcsokoládé,
- 2 dl tejszín

Elkészítés:


A vajat a porcukorral habosra keverjük, közben a tojássárgáját egyenként, keverés közben hozzá adjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A csokoládét kíméletesen, gőz fölött felolvasztjuk és a vajas keverékhez adjuk, majd lassú mozdulatokkal a tojásfehérjét, végül a lisztet is belekeverjük. A tésztát egy 22 cm átmérőjűtortaformában enyhén homorúan elsimítjuk, 160-180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük. 15-20 perc sütés után a torta tetejét egy alkalommal bepermetezzük vízzel. Az elkészült tészta peremét kicsit legömbölyítjük, majd lapjában kettévágjuk és a forralt baracklekvár felével betöltjük. A lekvár másik felét felfőzzük, amennyiben szükséges hozzáadjuk a cukrot, és a torta tetejét és oldalát megkenjük vele. Ráöntjük a csokoládéból és tejszínből készített ganache-t, és elsimítjuk.
Ganache készítése: a tejszínt felforraljuk, majd az olvasztott csokoládéhoz keverjük 3-4 részletben, míg homogén krémet kapunk.
Hűtőszekrénybe ne tegyük, fedett műanyag dobozban tároljuk fogyasztásig!

Sacher torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÚRÓS PITE
TÚRÓS PITE

A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttato...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkifli
Habkifli

A két fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a borecetet és a porcukrot, ezekkel együtt egy fél óráig kanállal kavarjuk. Ez kiváltható robotgép lassú fokozatra kapcsolt keverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas fantan
Fahéjas fantan

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük. A tésztánkból nagy téglala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Csokoládészelet pudingkrémmel
Csokoládészelet pudingkrémmel

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk