- 22 dkg margarin vagy vaj,
- 38 dkg liszt,
- 15 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 db egész tojás,
- 2,5 evőkanál natúr joghurt (helyettesíthető tejföllel vagy kefírrel),
- 2 kávéskanál só (illetve ízlés szerint)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, esetleg ennek hiányában pizzavágó de tökéletesen megfelel egy éles kés is, díszítőcsövek különböző méretekben vagy szívószál. Ha letelt az idő, kivesszük a tésztát a hűtőből és kinyújtjuk. Ha vastagabbra nyújtjuk a tésztát akkor puhább, ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor ropogósabb krékereket kapunk sütés után. Ha kinyújtottuk az egész tésztát, akkor csak a fantáziánk szabhat határt. Derelyevágó segítségével háromszög, négyzet, kör alakokat vágunk, illetve szaggatunk ki a tésztából, tetszőleges nagyságúakat és nagyjából egyforma méretűeket, majd a díszítőcsövek kerek végeivel, valamint szívószállal lyukakat szúrunk ki a tésztából, mintha egy sajtszelet lenne. A másik formázási lehetőség a négyzetekre vágott tészta, amiből szintén szívószál segítségével lyukakat szúrunk ki. Ha elkészültek a krékerek, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fontos, hogy nem kenjük le a tetejüket semmivel, szaggatás után azonnal süthetőek!
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A sót, a sütőport és a lisztet alaposan összekverjük egy tálban. Hozzáadjuk a joghurtot és addig gyúrjuk a kezünkkel, amíg a tészta összeáll. Nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt (én zsírt használtam). • A tejben 2 mokkacukor hozzáadásával az élesztőt megfuttatjuk. • Összedolgozzuk a zsiradékos lisztet, fut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Két sütőpapír közé téve a masszát 35 x 40 centis téglalappá nyújtjuk. A felső papírt eltávolítjuk. A másik sütőpapíron tetszőleges al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, vajból és a sajtból, kevés só és paprikával tésztát gyúrunk. Késfok vastagnál is vékonyabbra nyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, és formákkal kiszúrva, sütöben megsütj...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Nehéz