menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-sós krékerek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 22 dkg margarin vagy vaj,
- 38 dkg liszt,
- 15 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 db egész tojás,
- 2,5 evőkanál natúr joghurt (helyettesíthető tejföllel vagy kefírrel),
- 2 kávéskanál só (illetve ízlés szerint)

Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, esetleg ennek hiányában pizzavágó de tökéletesen megfelel egy éles kés is, díszítőcsövek különböző méretekben vagy szívószál. Ha letelt az idő, kivesszük a tésztát a hűtőből és kinyújtjuk. Ha vastagabbra nyújtjuk a tésztát akkor puhább, ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor ropogósabb krékereket kapunk sütés után. Ha kinyújtottuk az egész tésztát, akkor csak a fantáziánk szabhat határt. Derelyevágó segítségével háromszög, négyzet, kör alakokat vágunk, illetve szaggatunk ki a tésztából, tetszőleges nagyságúakat és nagyjából egyforma méretűeket, majd a díszítőcsövek kerek végeivel, valamint szívószállal lyukakat szúrunk ki a tésztából, mintha egy sajtszelet lenne. A másik formázási lehetőség a négyzetekre vágott tészta, amiből szintén szívószál segítségével lyukakat szúrunk ki. Ha elkészültek a krékerek, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fontos, hogy nem kenjük le a tetejüket semmivel, szaggatás után azonnal süthetőek!

Sajtos-sós krékerek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sós kifli (élesztős)
Sós kifli (élesztős)

Elkészítés: a tojásokat a vaníliaval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet,csipet sót,a felfuttatott élesztőt,a tejjel elkevert mézet. Jól meggyúrjuk,ne legyen kemény 1/2 órát kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos, tejfölös pogácsa
Sajtos, tejfölös pogácsa

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött stangli
Töltött stangli

A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors túrós pogácsa
Gyors túrós pogácsa

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk