Családireceptkönyv.hu

Sajtos-sós krékerek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 25 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 22 dkg margarin vagy vaj,
- 38 dkg liszt,
- 15 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 db egész tojás,
- 2,5 evőkanál natúr joghurt (helyettesíthető tejföllel vagy kefírrel),
- 2 kávéskanál só (illetve ízlés szerint)

Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, esetleg ennek hiányában pizzavágó de tökéletesen megfelel egy éles kés is, díszítőcsövek különböző méretekben vagy szívószál. Ha letelt az idő, kivesszük a tésztát a hűtőből és kinyújtjuk. Ha vastagabbra nyújtjuk a tésztát akkor puhább, ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor ropogósabb krékereket kapunk sütés után. Ha kinyújtottuk az egész tésztát, akkor csak a fantáziánk szabhat határt. Derelyevágó segítségével háromszög, négyzet, kör alakokat vágunk, illetve szaggatunk ki a tésztából, tetszőleges nagyságúakat és nagyjából egyforma méretűeket, majd a díszítőcsövek kerek végeivel, valamint szívószállal lyukakat szúrunk ki a tésztából, mintha egy sajtszelet lenne. A másik formázási lehetőség a négyzetekre vágott tészta, amiből szintén szívószál segítségével lyukakat szúrunk ki. Ha elkészültek a krékerek, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fontos, hogy nem kenjük le a tetejüket semmivel, szaggatás után azonnal süthetőek!

Sajtos-sós krékerek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos Roló, Edina kedvence
Sajtos Roló, Edina kedvence

Felolvasztjuk a leveles tésztát, közben a fóliából 10-20 db hengert formálunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm csíkokra vágjuk. Ezeket 2-3 mm-es takarással a fólia hengerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Ecetes sajtos ropogós-jó
Ecetes sajtos ropogós-jó

A lisztet, sót, reszelt sajtot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat és zsírt, hozzáadjuk az ecetet, végül annyi tejfölt keverünk bele, hogy puha, könnyen kezelhető tésztát kap...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A lisztet a margarinnal,a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt,1 egész+1 tojás sárgájával a 2 dl tejföllel, és ízlés szerinti sóval összedolgozzuk,majd hűtőszekrénybe rakju...

Elkészítési idő: 12óra+50perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Káposztás pogácsa – Na ide vele, gyorsan!
Káposztás pogácsa – Na ide vele, gyorsan!

1 kg káposztát meggyalulunk, utána még apróra vágjuk és besózzuk. Még jobb ha a káposztát megreszeljük 1/2 óra múlva jól kinyomkodjuk és 80 g zsiradékban (zsír, olaj) világos barná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk