- ½ dl erős kávé
- ½ dl kávé vagy mandula likőr
- 20 dkg babapiskóta
- 2 ek. kakaópor
- 25 dkg mascarpone krém
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
A kávét a likőrrel összekeverjük, és a piskóta alját egy kicsit megáztatom benne. Egy nagy üvegtálba lerakjuk a piskótát és megszórjuk kakaóval. Kikeverjük a mascarponét a tojás sárgájával és a cukorral. A pici sót teszek a tojásfehérjébe, és kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem a sárga krémbe, és megkenem a babapiskótát. Újabb réteg piskóta és krém, mindaddig, amíg el nem fogy. A tetejére krém kerül, amit megszórunk kakaóval. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2. Többi hozzávalót összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a hab felét.
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat a mézet és a cukrot kikeverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható legyen, majd a fahéjat és a szódaport. Hab: 2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett f...
Elkészítési idő: 2 óraA tejet forrásig mikrózzuk, belekeverjük a vanilia aromát, a fahéjat, az eritritet vagy mézet és a pici sót. Belerakjuk a kuszkuszt, összekeverjük, megszórjuk a kakaóporral. Megvár...
Elkészítési idő: