- ½ dl erős kávé
- ½ dl kávé vagy mandula likőr
- 20 dkg babapiskóta
- 2 ek. kakaópor
- 25 dkg mascarpone krém
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
A kávét a likőrrel összekeverjük, és a piskóta alját egy kicsit megáztatom benne. Egy nagy üvegtálba lerakjuk a piskótát és megszórjuk kakaóval. Kikeverjük a mascarponét a tojás sárgájával és a cukorral. A pici sót teszek a tojásfehérjébe, és kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem a sárga krémbe, és megkenem a babapiskótát. Újabb réteg piskóta és krém, mindaddig, amíg el nem fogy. A tetejére krém kerül, amit megszórunk kakaóval. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
link
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet, a tojássárgáját és az egész tojást, a lereszelt narancshéját és a narancs levét a porcukorral habverővel nagyon jól összekeverjük, vízfürdőre állítjuk, állandó keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTejfölt a túróval elkeverünk és édesítjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőből a liszttel, a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, tojássárgákkal, 50 g olvaasztott vajjal és langyos tejjel összekeverve addig dagasztjuk, amíg az edénytől elválik. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű