- 25 dkg túró,
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 1/2 cs. szárított élesztő,
- só,
Tetejére:
- tojás sárjája,
- reszelt sajt
A szokásos módon morzsold el az alapanyagokat, gyúrd össze jól, majd 30 percet pihentesd. Ez után már jöhet is a nyújtás és szaggatás, tojáskenés, sajtszórás, sütés!
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzákanalazzuk a tejfölt, és ráöntjük az olvasztott zsírt és a langyos tejet. Kicsit á...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva. Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal. Kinyújtjuk kb 1 cm vasta...
Elkészítési idő: 40-60 perc Nehézség: KönnyűEz az egyszerűbb recept. Aki használ öregtésztát, annak természetesen azzal ajánlom ezt a péksüteményt is. 20-25 dkg öregtészta kell hozzá, de az élesztőt így csökkenteni kell 1-1,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű