Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes krémes

Hozzávalók
A mézes lapokhoz: 45 dkg liszt,
15 dkg porcukor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 3 ek disznózsír, 4 ek méz (olvasztott), 1 db tojás (villával felverve), 4 ek tej,
A krémhez: 5 dl tej, 10 dkg búzadara, 25 dkg vaj/margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, 20 dkg sárgabaracklekvár
A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj

Elkészítés:




Elkészítés:
A tészta készítése: A mézes lapok hozzávalóiból félkemény tésztát gyúrunk, amit utána rúd formára sodrunk és elosztunk négyfelé. A részeket vastagon lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egyenként megsütjük a lapokat, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 6 percig (a tepsit érdemes kikenni vékonyan margarinnal).
A krém készítése: Felforraljuk a tejet, lassan hozzáadjuk a grízt, ha megfőtt, akkor kevergetve hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a tojássárgájával, vaníliás cukorral és cukorral habosra kevert margarint.
A csokimáz készítése: A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük.
A süti összeállítása: A krémet elosztjuk kétfelé, az első lapra rákenjük a krém felét, erre jön a második lap, majd ezt megkenjük a lekvárral. Rátesszük a harmadik lapot, ezt szintén megkenjük a maradék krémmel, a tetejére jöhet a negyedik lap és a csokimáz.

Mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem
A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem

Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Sajtos csiga
Sajtos csiga

A tésztát mindig a sütés elötti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét (125 gram) a liszttel (250 gram) elmorzsoljuk, a fele sóval (1 mokkáskanál) és a sütőporral (fél cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós habtekercs
Diós habtekercs

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tészta többi hozzávalóját, és kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk, és 2 tégla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyöngyi
Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk