menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes vanília-grízes krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes krémes vaníliás grízes krémmel

Akkor az igazi ha áll egy éjszakát! Legfincsibb süti!

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg liszt (ha a végén lágy mehet bele még liszt)
15 dkg porcukor
5 evőkanál méz
6 dkg vaj
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:

1 liter tej
2 cs vanilia pudingpor
3-4 evőkanál gríz
20 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Ízlés szerint lekvár
A tetejére

10 dkg étcsoki
5 dkg vaj

Elkészítés:




A lisztet szórd egy tálba, rakd hozzá a hideg vajat, és morzsold össze. Add hozzá a porcukrot és a szódabikarbónát. A mézet langyosítsd meg, tedd a liszthez, mehet hozzá a tojás, és dolgozd össze a tésztát. Oszd négy részre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. Az első lapot told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 10 perc alatt aranybarnára. Hasonlóan járj el a többi lappal is.

A krémhez a tejet öntsd egy lábosba kb 2dl hagyj a vaniliapudingot kikavarni, forrald fel, kanalanként add hozzá a grízt, aztán a pudingot. Közben folyamatosan kevergesd. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Ha langyosra hűl, dolgozd hozzá a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kevert vajat.

A kihűlt tésztákat laponként kend meg a krémmel, és az egyik réteg közé rakj lekvárt is.

A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a csokoládét a vajjal, majd egyenletesen simítsd a sütemény tetejére.

Beri-Horváth Nóra konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sztracsatella Sütés nélkül
Sztracsatella Sütés nélkül

A tojások sárgáját elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval és lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliakrémes képviselőfánk (Levendulalány)
Vaníliakrémes képviselőfánk (Levendulalány)

A vizet egy lábasba öntöm, kimérem a vajat és a vízben felolvasztom. Beleszórom a csipet sót és a csipet cukrot is. Felforralom. Miután felforrt közepes lángra kapcsolok és beleke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás kukoricamálé
Almás kukoricamálé

Az őrölt fahéjjal, kevés sóval és cukorral, citromhéjjal és citromlével ízesített növényi tejet és vizet felforraljuk, majd állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a kukoricadará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli szelet
Bejgli szelet

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk