Mézes krémes vaníliás grízes krémmel
Akkor az igazi ha áll egy éjszakát! Legfincsibb süti!
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt (ha a végén lágy mehet bele még liszt)
15 dkg porcukor
5 evőkanál méz
6 dkg vaj
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
1 liter tej
2 cs vanilia pudingpor
3-4 evőkanál gríz
20 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Ízlés szerint lekvár
A tetejére
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
A lisztet szórd egy tálba, rakd hozzá a hideg vajat, és morzsold össze. Add hozzá a porcukrot és a szódabikarbónát. A mézet langyosítsd meg, tedd a liszthez, mehet hozzá a tojás, és dolgozd össze a tésztát. Oszd négy részre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. Az első lapot told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 10 perc alatt aranybarnára. Hasonlóan járj el a többi lappal is.
A krémhez a tejet öntsd egy lábosba kb 2dl hagyj a vaniliapudingot kikavarni, forrald fel, kanalanként add hozzá a grízt, aztán a pudingot. Közben folyamatosan kevergesd. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Ha langyosra hűl, dolgozd hozzá a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kevert vajat.
A kihűlt tésztákat laponként kend meg a krémmel, és az egyik réteg közé rakj lekvárt is.
A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a csokoládét a vajjal, majd egyenletesen simítsd a sütemény tetejére.
Beri-Horváth Nóra konyhájából
Ki merjük a lisztet egy nagyobb tálban, bele tesszük a szodabikarbonát, a vaníliás cukrot, a darált diót és a csipet sót. A tojásokat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn mindig egy kis bögrében készítem és egy teáskanállal keverészek! Csomósodás ellen a forró víz egy kevés részében keverjétek el a tojásfehérje (habcsók) port, majd rakjátok hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű