3 db tojás
15-20 dkg liszt
1 kocka margarin
3 tábla étcsoki
1 cs sütőpor
fél citrom leve héja (elhagyható)
10 dkg cukor
Ha zab kekszet szeretnénk a liszt mennyiségét felezzük meg és apró szemű vagy durvára darált zabpelyhet használjunk helyette.
A mennyiséget lehet más arányban is osztani.
A csokit apró kockákra daraboljuk. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót össze dolgozzuk (a csoki darabkákat hagyjuk utoljára) annyi lisztel hogy ne túl sűrű tésztát kapjunk, majd a habot is finoman bele forgatjuk, (a margarint nem szabad teljesen megolvasztani csak puhára hogy könnyen keverhető legyen). Teás kanállal kis halmokat rakunk a sütő papírral kibélelt tepsibe ne túl közel egymáshoz mert szét terül a tészta.
180 C fokon kb; 15-20 percig sütjük.
A tepsit benedvesítjük úgy tesszük bele a sütőpapírt mert sokkal könnyebb vele dolgozni.
A hozzávalókat a szilvalekvár kivételével robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, kettévágjuk, az al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez keverje össze egy tálban a kristálycukrot és a fahéjat. Enyhén lisztezett felületen tegye a tésztát téglalapra, mint korábban, és szórja rá a cukrot. Nyújtsa téglalap...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és puszedli formákat készítünk. 175 fokon sütjük...lehet látni és érezni is amikor elkészült ❤️
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük be a sütőt és béleljünk ki egy 32 x 40 cm-s tepsit sütőpapírral. A tészta elkészítése: szitáljuk bele egy tálba a lisztet keverjük bele a sütőport és a cappuccinó port....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes