3 db tojás
15-20 dkg liszt
1 kocka margarin
3 tábla étcsoki
1 cs sütőpor
fél citrom leve héja (elhagyható)
10 dkg cukor
Ha zab kekszet szeretnénk a liszt mennyiségét felezzük meg és apró szemű vagy durvára darált zabpelyhet használjunk helyette.
A mennyiséget lehet más arányban is osztani.
A csokit apró kockákra daraboljuk. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót össze dolgozzuk (a csoki darabkákat hagyjuk utoljára) annyi lisztel hogy ne túl sűrű tésztát kapjunk, majd a habot is finoman bele forgatjuk, (a margarint nem szabad teljesen megolvasztani csak puhára hogy könnyen keverhető legyen). Teás kanállal kis halmokat rakunk a sütő papírral kibélelt tepsibe ne túl közel egymáshoz mert szét terül a tészta.
180 C fokon kb; 15-20 percig sütjük.
A tepsit benedvesítjük úgy tesszük bele a sütőpapírt mert sokkal könnyebb vele dolgozni.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport és egy csipet sót, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsaléko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, villával kicsit...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézA tojásokat, vajat, joghurtot összekeverjük, bele a cukrot. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, végül a narancs vagy citromlét. Vajazott-lisztezett formában 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük.A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű