Családireceptkönyv.hu

Lengyel királynő (alap+diab)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg liszt (15 dkg)
20 dkg margarin (10 dkg)
10 dkg cukor (2 dkg xilit)
1 vaníliás cukor (fél)
1 sütőpor (fél)
4 tojás sárgája (2)
baracklekvár
dió

Hab:

4 tojás fehérje (2)
20 dkg porcukor (fél ek xilit)

Krém:

2 vaníliás puding (1)
5 dl tej (2,5 dl)
8 ek cukor (fél ek xilit)
1 margarin (12,5 dkg)

Elkészítés:


A lisztből, margarinból, cukorból, vaníliás cukorból, sütőporból, tojássárgájából 2 cipót készítünk. Egyiket tepsibe nyújtjuk, barack lekvárral megkenjük, rá fele habot. Vágott dióval megszórjuk, megsütjük sütőpapíron. A másik lapot ugyanígy. Ha kisültek a lapok, összeragasztjuk a krémmel.

Lengyel királynő (alap+diab)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdélyi almafánk
Erdélyi almafánk

A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csúcs
Sajtos csúcs

A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Túrófelfújt
Túrós - Túrófelfújt

1. A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sült sajttorta (cukkiniből)
Sült sajttorta (cukkiniből)

Az alap hozzávalóit tedd egy tálba és alaposan keverd össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát bélelj ki sütőpapírral, nyomkodd bele az alapot, simítsd el, tedd hűtőbe amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk