30 dkg liszt
3 dl aludttej
5 dkg vaj
mokáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
a tetejére:
egy tojás sárgája
reszelt sajt
A száraz hozzávalókat egybe öntöm, majd egy tálba átszitálom, hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, akkor kanalanként még adok hozzá egy kevés lisztet.
Karcsi
Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem a felvert tojássárgájával, majd megszórom a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Mint látod, egyszerű, gyors és finom.
A bacont, vöröshagymát, gombát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A bacont megpirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A paradicsomot 4 egyenlő vastagságú szeletre vágd fel. 2A spenótlevelet és a fűszereket aprítsd fel, majd keverd össze. 3A házi, vagy késze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Kb 1 órára meleg helyre tesszük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és jön rá a töltelék. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinom, puha omlós pékáru. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű