Családireceptkönyv.hu

hamispizzás ropi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos víz, 1 élesztő, 1 kiskanál cukor, 2 dl olaj, 1 kiskanál só, 700 gr liszt.

Elkészítés:


A langyos vízbe beletesszük az élesztőt, rászórjuk a cukrot, ha az élesztő feljött hozzáadjuk az olajat a lisztet és a sót. Összeállítsuk a tésztát és rögtön kinyújtuk kb. 60 cm hosszúra és 20 cm szélesre! 4 részre osztjuk!!! Elénk veszünk egy tésztát és még egy kicsit kinyújtjuk hosszában, így kapunk kb. 15cmszélest és 40 cm hosszú tésztát!  2 dl olajban elkeverünk 1 evőkanál pirospaprikát és ezzel lekenjük a tésztát. Picit megszórjuk sóval és sok oregánóval!! 1 újnyi csíkokra vágjuk, majd tekerünk rajta párat és egy tepsibe rakjuk, a végét picit odanyomni a tepsihez hogy ne ugorjon össze!!!! 250C 10 perc alatt kész!!! 6 tepsivel lett!!!!A tésztát azért kell elosztani mert közben kelni kezd, és muszály kinyújtani!!! Nálunk nagyon kapós, és gyorsan elkészíthető!! teszem a képeket is csak egyszerre egyet ereszt!!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Sós halacskák
Sós halacskák

Az élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Sós perec leveles tésztából
Sós perec leveles tésztából

A leveles vajas tésztából 2 mm vastag, fél cm széles, 20 cm hosszű csíkokat vágunk, és pereceket formálunk belőlük. Ezeket ragasztott részükkel lefelé megnedvesitett pléhre rak...

Elkészítési idő: kb.45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa recept
Sajtos pogácsa recept

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint reszelni szoktam, könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót, és...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojássárgákat, valamint a darált tepertőt, majd összemorzsoljuk. Közben meglangyosítjuk a tejet és felfuttatjuk benne az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk