3 gm kifli
3 alma
2 dkg vaj
1 tk őrölt fahéj
2 tk vaníliás cukor
2 ek barna cukor
4 dl tej
2 tojás
fél üveg Hamé extra sárgabarack dzsem
Az almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem.
A kiflit karikára vágom, meglocsolom a tejjel és addig keverem, amíg mindet magába szívja, majd hozzáadom a tojássárgájás cukrot és ezzel is alaposan kikeverem.
A muffin formát kiolajozom, az aljára teszek a kifliből, majd rá a párolt alma, megint kifli, a tetejét megkenem sárgabaracklekvárral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30 perc alatt készre sütöm.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, amikor felvertem, hozzákeverek két teáskanál baracklekvárt, a megsült muffinok tetejére kanalazom és további 10 percre visszadugom a sütőbe.
Ha szárazabb aszalt szilvát használunk, akkor áztassuk rumba, hogy kissé felpuhuljon, így még egy pluszt ízt is kap. A vajat dolgozzuk el a kekszmorzsával és a cukorral. Egyenle...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Process flour, salt, and sugar in a food processor for a few seconds until combined. Add butter and pulse until mixture becomes crumbly and resembles coarse meal, about 15 pulse...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: 1. A csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben egy nagyobb tálban megolvasztjuk. Ha mikrohullámot használunk, akkor kevergessük át fél percenként. 2. A hár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákhoz a maradék 3 evőkanál cukrot, a lisztet, a sütőport, a vizet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű