Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

máglyarakás muffin


Írta:

Elk. idő: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 gm kifli

3 alma

2 dkg vaj

1 tk őrölt fahéj

2 tk vaníliás cukor

2 ek barna cukor

4 dl tej

2 tojás

fél üveg Hamé extra sárgabarack dzsem

Elkészítés:


Az almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem.

A kiflit karikára vágom, meglocsolom a tejjel és addig keverem, amíg mindet magába szívja, majd hozzáadom a tojássárgájás cukrot és ezzel is alaposan kikeverem.

A muffin formát kiolajozom, az aljára teszek a kifliből, majd rá a párolt alma, megint kifli, a tetejét megkenem sárgabaracklekvárral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30 perc alatt készre sütöm.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, amikor felvertem, hozzákeverek két teáskanál baracklekvárt, a megsült muffinok tetejére kanalazom és további 10 percre visszadugom a sütőbe.

máglyarakás muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszaltszilvás sajttorta
Aszaltszilvás sajttorta

Ha szárazabb aszalt szilvát használunk, akkor áztassuk rumba, hogy kissé felpuhuljon, így még egy pluszt ízt is kap. A vajat dolgozzuk el a kekszmorzsával és a cukorral. Egyenle...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Amerika: Pie dough
Amerika: Pie dough

1. Process flour, salt, and sugar in a food processor for a few seconds until combined. Add butter and pulse until mixture becomes crumbly and resembles coarse meal, about 15 pulse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mónika
Buborékos francia csokoládékrém bögrésen
Buborékos francia csokoládékrém bögrésen

Elkészítése: 1. A csokoládét gőz felett vagy mikrohullámú sütőben egy nagyobb tálban megolvasztjuk. Ha mikrohullámot használunk, akkor kevergessük át fél percenként. 2. A hár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákhoz a maradék 3 evőkanál cukrot, a lisztet, a sütőport, a vizet, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk