3 gm kifli
3 alma
2 dkg vaj
1 tk őrölt fahéj
2 tk vaníliás cukor
2 ek barna cukor
4 dl tej
2 tojás
fél üveg Hamé extra sárgabarack dzsem
Az almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem.
A kiflit karikára vágom, meglocsolom a tejjel és addig keverem, amíg mindet magába szívja, majd hozzáadom a tojássárgájás cukrot és ezzel is alaposan kikeverem.
A muffin formát kiolajozom, az aljára teszek a kifliből, majd rá a párolt alma, megint kifli, a tetejét megkenem sárgabaracklekvárral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30 perc alatt készre sütöm.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, amikor felvertem, hozzákeverek két teáskanál baracklekvárt, a megsült muffinok tetejére kanalazom és további 10 percre visszadugom a sütőbe.
Elkészítési módszer A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni. A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejet egy fazékban feltesszük főni, és amikor forr, beleöntjük a rizst, majd, ha megfőtt, levesszük a lángról, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni. A tojásokat kettéválasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját is jól összekeverjük mig jó habos nem lesz, aztán összekeverjük a habokat hozáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű