15 dkg vaj
20 dkg reszeét sajt (a tésztához)
10 dkg reszeét sajt (a tetejére)
2 tojás sárgája
1 tojás (a kenéshez)
30 dkg rétesliszt
1/2 sütőpor
1-1,5 dl tejföl
só ítlés szerint
a vajat a 20 dkg reszelt sajttal habosra keverni. Hottáadni a 2 tojás sárgáját, a sót, a lisztet, a sütőport és a tejfölt. Összegyúrni, kicsit pihentetni, a tetejét megkenni tojással és ,megszórni a maradék reszelt sajttal. Hosszúkásra kiszaggatni és közepes tűzön megsütni.1,5 óra
Mindent össze kell keverni: az olvasztott margarint, a tejfölt és a tojást hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. Kinyújtjuk, olyan másfél ujjnyi vastagra, majd megszórjuk szezámmag...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vajas...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejf...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrod az egészet és 1 órát hagyod kelni , aztán 1-2 cm vastagra kinyújtod és formára szaggatod,mehet a sütőbe. Előmelegítettbe 200 C .on fél órát sütöd.
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű