15 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt (a tésztához)
10 dkg reszelt sajt (a tetejére)
2 tojás sárgája
1 tojás (a kenéshez)
30 dkg rétesliszt
1/2 sütőpor
1-1,5 dl tejföl
só ítlés szerint
a vajat a 20 dkg reszelt sajttal habosra keverni. Hottáadni a 2 tojás sárgáját, a sót, a lisztet, a sütőport és a tejfölt. Összegyúrni, kicsit pihentetni, a tetejét megkenni tojással és ,megszórni a maradék reszelt sajttal. Hosszúkásra kiszaggatni és közepes tűzön megsütni.1,5 óra
A hozzávalókat összegyúrni, kicsit pihentetni ha van rá idő, aztán pereceket formálni egész tojással megkenni és 220 fokon sütni. ha már Színesedik a teteje rácsorgatni a sós lötyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttattjuk cukorral az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, sót, majd a felfuttattot élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós vízben, héjában megfőzött burgonyát, miután meghűlt, meghámozzuk és összetörjük. A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű