3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Az élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, eldolgozzuk majd végül a vajat is hozzáadjuk. Az elkészült tésztánkat kb 45 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat felkockázzuk, majd kétszer ledaráljuk, hogy jó sima masszát kapjunk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hámozott, kockázott krumplit sós vízben főzöm 10 percig, majd leszűrve, áttörve hagyom kihűlni. A lisztet, krumplit, margarint, tejet, sót, élesztőt összedolgozom, majd a tész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni. A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes