3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
A vajat vegyük ki a hűtőből, míg előkészítjük a többi alapanyagot, mert kenhetőnek kell lennie. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, majd ássunk a közepébe egy mélyedést. Önts...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyér és finomlisztet egy nagy keverőtálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, az élesztőt (ha frisset használunk, akkor azt futtassuk fel előbb a langyos vízben a cukorral), a vaníliás p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesTÉSZTÁHOZ: 50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal,-még jobb,ha fele zsír(porhanyósabb),4 tojássárgával,2 dkg kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel.Közepesen kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a legjobb lángos! Lehel piaci lángosostól kaptam. Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz): 3 dl langyos kézmeleg víz 2 tk cukor 20 g friss élesztő 1 ek só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű