Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg dió
15 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 tojás
késhegynyo sütőpor
Töltelék:
4 tojás
8 kanál cukor
2 cs vaniliás cukor
20 dkg vak
díszotéshez drazsé, fél diók vagy gyümölcs
A tészta hozzűvaéóoz összegyúrjuk, a kosárka formákat kibéleljük és haéványra sütjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük majd gőz főlőtt sűrű krémmé főzzük. ha kihült, 20 dkg habosra kevert vajat adunk hozzá. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, tetejére drazsé, fél dió vagy gyümölcs díszítés kerül
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,ha nem akarna összeállni,akkor egy kis tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krém készítése:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók első részéből elkészítjük a tejbegrízt. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejbegrízes masszának a felét rámerjük a kekszre, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni a tészta, egy kevés tejföllel lazítjuk a masszát. Gyúrhatunk hozzá kevés aprított diót, vagy aszalt gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű