-1 kg pulykamell
-1 nagy hagyma
-kevés olaj a dinszteléshez
-250 gramm joghurt
-só
-bors
-paprika
-ízlés szerinti zöld fűszer, pl. babérlevél
-3 teáskanál mustár
-Az olajon megdinszteled a hagymát, ha kezd barnulni, lehúzod a lábast a tűzről és szórsz rá piros paprikát, összekevered és visszateszed a tűzre.
-Hozzáadod a felvágott pulykamellet, összekevered, sózod, borsozod, ízlés szerint fűszerezed, újra jól összekevered, öntesz hozzá kb.1 dl vizet és fedő alatt puhára párolod.
-Kb. 30 perc alatt kész, akkor lehúzod a tűzről és hozzákevered a joghurtot és a mustárt.
-Megkóstolod és fűszerezéssel az ízlésedre formálod. ;)
-Köretnek vagy párolt zöldségeket vagy valamilyen savanyúságot (uborka, savanyú káposzta, cékla, stb) fogyassz hozzá.
-A babérlevél kellemes ízt ad a pulyka húsnak.
Az almát, a zellert, lereszeljük, vagy aprító gépen megdaráljuk és egy serpenyőben kissé lepirítjuk. A csirkemájat és az újhagymát kisebb darabokra vágjuk, majd a zelleres almával...
Elkészítési idő:a bodzavirágokat leszedegetjük a vastag szárról csak a pici vékony száracskák maradjanak rajta mosni nem kell, a citromokat felkarikázzuk, olyan edénybe tesszük amiben majd tudjuk...
Elkészítési idő:Összekeverni,gombòcokat formálunk belőle és bepanirozzuk. Én ch.csökkentett lisztbe,tojásba és utifűmaghéjba paniroztam. Majd 180fokon 40percig sütőpapirral bélelt tepsiben sütötte...
Elkészítési idő: