-2 üveg sűrített paradicsom
-1 kg pulyka darált hús
-só, bors
-egy csipetnyi cukor(el is hagyható)
-hagyma
-piros paprika
-3 db tojás
-1 maréknyi zabpehelyliszt (bármilyen liszt jó hozzá)
-Egy nagyobb fazékba beleöntöd a sűrített paradicsomot, vízzel kellő sűrűségűre hígítod, felforralod.
-Közben elkészíted a húsgombócokat. -A darált húst összekevered egy fej apróra vágott hagymával, sóval, borssal, piros paprikával, 3 db tojással, a liszttel.
-Amikor a paradicsomlé forr, az összekevert darálthúsból kis gombócokat formálunk és a paradicsomhoz adjuk.
-Kb fél óráig lassú tűzön forraljuk.
Az összetevőket apróra vágjuk (a kenyéren kívül) és a húslevesben megfőzzük. Miután megfőtt, mixerrel jól összekeverjük, míg krémes állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő az olajnélküli fritőzt 200 °C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát kb. 1 cm vastag hasábokra. A felvágott hasábokat áztassuk be egy tál vízbe 30 percig, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű