25 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
ízlés szerint mazsola/meggy
50 dkg túró
1 tejföl
3 tojás
6 dl tej
10 dkg margarin
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük.
A kizsírozott tepsibe a fele lisztet belehintjük.
A margarint rá kockázzuk, majd a túrót ráhintjük, megszórjuk vaníliás cukorral és citrom héjjal, mazsolával vagy meggyel.
A maradék liszttel befedjük.
A tetejét leöntjük a következő masszával: 3 tojás, 1 tejföl és 6 dl tej.
Előmelegített sütőben sütjük.
Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Minden egyéb hozzávalót összegyúrunk, majd ehhez hozzádolgozzuk az almát. (Ekkor úgy fog kinézni a korábban már összeállt tészta, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felforralom a tejet. Hozzáadom a cukrot, a sót, majd a darát, és addíg főzöm, míg össze nem áll.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalapot 3 tojásból megsütöm (A Pillekönnyű piskótámat szoktam hozzá sütni fél adagban a tortához), kihűtöm, ketté vágom. Elkészítem a krémet. Amikor a tojássárgájás puding la...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes