Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska recept


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg rétesliszt,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál por­cukor,
2 tojássárgája,
2-3 evőkanál olaj,
csipet só,
tej;
a töltelékhez 20 dkg vaj vagy Ráma margarin,
20 dkg darált dió;
a forma kikenéséhez zsír;
a tálaláshoz bor-, vanília- vagy csokoládésodó

Elkészítés:


Egy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesz­tőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szokottnál egy kissé lágyabb kelt tésztát kapjunk.

Alaposan bedagasztjuk, majd az olajat belecsorgatva, még egyszer kidolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártogatott kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kizsírozott nagy tor­taformába szorosan egymás mellé fektetjük.

Olvasztott vajjal meglo­csoljuk, a darált dió felével meghintjük. Most ismét tésztasor követke­zik, amit olajjal locsolunk, és a maradék dióval megszórunk. Ráfek­tetjük a maradék kiszaggatott tésztát, és a maradék vajjal meglocsolva, a formát a sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy még mele­gedés közben is keljen a tészta.

Ha a sütő már jól átforrósodott, a lángot takarékra állítjuk, úgy sütjük meg az aranygaluskát. Végül a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Vanília-, csokoládé- vagy borsodóval kínáljuk.

Aranygaluska recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: evilany
Csupacsokis muffin
Csupacsokis muffin

A cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Add hozzá a baracklekvárt és a tojásos masszát, majd az egészet keverd simára. Aká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Expressz mákos bejgli --Gabriella a konyhában
Expressz mákos bejgli --Gabriella a konyhában

1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát, mellyel 1-2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
491. Eperhabos szelet
491. Eperhabos szelet

A hozzávalókból 2 lapot sütni. Tejszínt felverni hozzá a többi. Tetejére lehet csokimáz. 53 x 40 cm tepsi 180 fok 10 -20 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk