Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska recept


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg rétesliszt,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál por­cukor,
2 tojássárgája,
2-3 evőkanál olaj,
csipet só,
tej;
a töltelékhez 20 dkg vaj vagy Ráma margarin,
20 dkg darált dió;
a forma kikenéséhez zsír;
a tálaláshoz bor-, vanília- vagy csokoládésodó

Elkészítés:


Egy evőkanál cukorral édesített langyos tejben megfuttatjuk az élesz­tőt, majd a tojássárgákkal, két evőkanál porcukorral, csipet sóval meg annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy a szokottnál egy kissé lágyabb kelt tésztát kapjunk.

Alaposan bedagasztjuk, majd az olajat belecsorgatva, még egyszer kidolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártogatott kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és kizsírozott nagy tor­taformába szorosan egymás mellé fektetjük.

Olvasztott vajjal meglo­csoljuk, a darált dió felével meghintjük. Most ismét tésztasor követke­zik, amit olajjal locsolunk, és a maradék dióval megszórunk. Ráfek­tetjük a maradék kiszaggatott tésztát, és a maradék vajjal meglocsolva, a formát a sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy még mele­gedés közben is keljen a tészta.

Ha a sütő már jól átforrósodott, a lángot takarékra állítjuk, úgy sütjük meg az aranygaluskát. Végül a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Vanília-, csokoládé- vagy borsodóval kínáljuk.

Aranygaluska recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Gesztenyés kocka - OK
Gesztenyés - Gesztenyés kocka - OK

1. A 6 tojás sárgáját a 6 evőkanál porcukorral, 1 dl olajjal, 6 evőkanál lisztel, fél csomag sütőporral, 2 evőkanál kakaóval, és a 6 tojás felvert habjával összekeverjük és közepes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
grúz csurcsela - legkedvesseb édesség
grúz csurcsela - legkedvesseb édesség

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Angol gyümölcskenyér
Angol gyümölcskenyér

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jól elkeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Habcsók
Habcsók

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk