1 fel káposzta
4-5 ek cukor
1,5 dl olaj
2 tk őrölt kömény
só, citromlé
1,5 dl vörösbor
2 tk vörösbor-ecet
Káposzta vékony csíkokra, szétszálaz
NO SÓ
Olajat felforrósít, cukrot karamellizál (nem kavargat, csak rázogat!)
Bele a káposzta, átforgat
MOST SÓZ
Hozzá a kömény, citromlé, bor egy része, VB ecet
Lefedve párol, néha kavargat, ha kell, még bor hozzá
1. A szokásos módon párolt rizst készítünk. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. 3. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján...
Elkészítési idő:Kevés olívaolajon helyezzük el a zöldségeket egy tepsiben: nagyobb szeletekre, darabokra vágott, megmosott céklát, megpucolt édesburgonyát, darabolt lila hagymát, paprikát, fokhag...
Elkészítési idő:Egy edénybe tedd bele a krumplit héjastul. Öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Petrezselymet aprítsd fel. Ellenőrizd a krumplit pl. egy hústűvel. Válassz ki egy nagyobb darabo...
Elkészítési idő:A hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a...
Elkészítési idő: