2 kg szliva mag nélkül
1 dl 10%-os ecet
40 dkg cukor
Szilvát negyedelni, a nagyobbakat még keresztbe is vágni
Vaslábasba ecetet önteni
Rá a szilva fele
Rá a cukor fele
Rá a szilva másik fele
Rá a szilva másik fele
150 C EM sütőbe fedés nélkül 2-3 órát főz
2-3 óra múlva kóstol, ha kell, mehet még bele cukor
Keverni nem kell, de szabad (pl a plusz cukor hozzáadásakor)
A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk. Közben az almákat,héjával együ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort a főzőedényben a fűszerekkel,a cukorral és a citromhéjjal feltesszük főni. Forrástól számítva 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítőt és további 1 percig forraljuk. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedett akácról eltávolítjuk a zöld részeket. Csak a nektár és a szirom kell. 2 Majd a vizet, a cukorral és a befőző cukorral összekeverjük, és felforraljuk. 3 Forrást köve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat megmossuk és kb. 4 teáskanálnyi héjat vékonyan lereszelünk róluk. Aztán jön a hámozás és a filézés, majd a narancsdarabkákat kisebb kockákba vágjuk. A kifolyt levet...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Nehéz