2 kg szliva mag nélkül
1 dl 10%-os ecet
40 dkg cukor
Szilvát negyedelni, a nagyobbakat még keresztbe is vágni
Vaslábasba ecetet önteni
Rá a szilva fele
Rá a cukor fele
Rá a szilva másik fele
Rá a szilva másik fele
150 C EM sütőbe fedés nélkül 2-3 órát főz
2-3 óra múlva kóstol, ha kell, mehet még bele cukor
Keverni nem kell, de szabad (pl a plusz cukor hozzáadásakor)
Előző nap felkarikázok és beáztatok egy citromot, párszor cserélem a vizét. A bodzaszemeket a villa segítségével lehúzgálom a szárról a vízzel félig töltött vájdlingba. (Gyorsan me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birseket jól megmosom, 4 részre vágom, magházát kiszedem. Felteszem egy fazékban főni, annyi hideg vízben, hogy ellepje (pár szem szegfűszeget is dobok bele.) Amikor a héjuk szét...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk, 800 g-ot kimérünk, és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz