menu

Családireceptkönyv.hu

Meggylekvár


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2,5 kg megmosott, kimagozott meggy
- 15 g cukormentes pektin (a Haas kínálatában megtalálható)
- 60 g édesítőszer vagy 15 g 1:4 édesítő
- 2 kávéskanál citromlé
- ízlés szerint fahéj

Elkészítés:


◾️A meggyet kimagozzuk és megmossuk.
◾️Az üvegeket elmossuk majd egy tepsit félig töltünk vízzel és a tűzhelyre téve belepakoljuk az üvegeket.
◾️Ezután a tepsit lassan melegítsük, hogy az üvegekkel együtt tudjon átmelegedni.
◾️Készítsük elő a száraz dunsztot.
▪️Én egy nagyobb fazékba tettem több rétegben törölközőket.
◾️Kezdődhet a lekvár főzése.
▪️A meggyet botmixerrel pürésítsük úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
▪️Ezután tegyük a tűzre és forraljuk fel.
▪️A pektint és az édesítőt mérjük ki.
▪️Ha felforrt a meggy, adjuk hozzá az édesítőszert, a pektint, a citrom levét és a fahéjat is és még kb. 10 percig forraljuk.
◾️Ezután töltsük bele a tepsiben lévő üvegbe majd egy konyharuha vagy sütő kesztyű segítségével vegyük ki a tepsiből őket és csavarjuk rájuk a tetőket.
◾️Mindegyik üveget állítsuk fejre néhány percre majd a legelső fejre állított üveggel kezdve pakoljuk bele a dunsztba. (Ekkor már nem kell fejre állítani őket).
◾️Takarjuk jól be őket és 2-3 nap hagyjuk teljesen kihűlni a dunsztban a lekvárokat.

Meggylekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarack lekvártekercs -Lavashak Zardaloo
Sárgabarack lekvártekercs -Lavashak Zardaloo

Melegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a sárgabarackokat. Toljuk be a sütőbe 30 percre. Vegyük ki a sütőből, öntsük egy tálba. Botmi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Őszibarack dzsem
Őszibarack dzsem

Az őszibarackit mártsuk lobogó forró vízbe. Merőkanállal szedjük ki és tegyük hideg vízbe a gyümölcsöket, majd könnyedén húzzuk le a héjukat. Kimagozás után szeleteljük fel a bar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Kajszidzsem tisztán és kreatívan
Kajszidzsem tisztán és kreatívan

A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk. A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól ös...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Meggylekvár
Meggylekvár

◾️A meggyet kimagozzuk és megmossuk. ◾️Az üvegeket elmossuk majd egy tepsit félig töltünk vízzel és a tűzhelyre téve belepakoljuk az üvegeket. ◾️Ezután a tepsit lassan melegíts...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk