1 kg-nyi gomba
1 Sárgarépa
1 Fehérrépa
1/2 Zellergumó
Zellerzöldje
Petrezyelyemzöldje
Vegeta
Zöldségleves kocka
Só, frissen őrölt bors
Vhagyma
Tejszín, tejföl
A kockára vágott hagymát kissé megfonnyaszt, a csíkokra vágott gombát, a felkarikázott répákat bele (zeller 1 db-ban), felhevít, 1 ek liszttel megszór, 1-2 perc foly. keverés mellett pirít. Vegeta, leveskocka, só, borsot ráőről. 1 l vízzel felönt, 20-25 p-ig főz (míg a gomba ressenősre fő). A tejszínt+tejlölt meleg levessel összekever, belecsurgat, összefőz.
Levestésztát külön főz és tárol.
Levesbetéttel, vajon pirított zsemlekockával is fííínom.
Tárkony is mehet bele
Szója szósszal is jó
A húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröslencsét szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt leblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A kókuszzsírt egy lábasban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBeáztatom a csontokat, közben megtisztítom a zöldségeket. Egy fazékban felteszem a csontot főzni kb 4l vízben. Mikor felforrt akkor leöntöm a levet róla és ismét öntök rá kb 4l viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket. Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, felöntjük paradicsomlével. Forrni tesszük. A narancso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű