1 kg-nyi gomba
1 Sárgarépa
1 Fehérrépa
1/2 Zellergumó
Zellerzöldje
Petrezyelyemzöldje
Vegeta
Zöldségleves kocka
Só, frissen őrölt bors
Vhagyma
Tejszín, tejföl
A kockára vágott hagymát kissé megfonnyaszt, a csíkokra vágott gombát, a felkarikázott répákat bele (zeller 1 db-ban), felhevít, 1 ek liszttel megszór, 1-2 perc foly. keverés mellett pirít. Vegeta, leveskocka, só, borsot ráőről. 1 l vízzel felönt, 20-25 p-ig főz (míg a gomba ressenősre fő). A tejszínt+tejlölt meleg levessel összekever, belecsurgat, összefőz.
Levestésztát külön főz és tárol.
Levesbetéttel, vajon pirított zsemlekockával is fííínom.
Tárkony is mehet bele
Szója szósszal is jó
A zöldségeket és a hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ízesítjük fokhagymával, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Ha...
Elkészítési idő: 1 óraA húsokat és a zöldségeket előkészítem, pucolom és megmosom, majd felaprítom. A répákat, a zellert és a karalábét egy kevés zsiradékon kevergetve pirítani kezdem, majd lefedem és...
Elkészítési idő:Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk fel egyforma nagyságúakra, (ne legyenek túl aprók, mert akkor szétfőnek Tegyük őket a lábasba a tetejére a húsit felengedjük vízzel tegyü...
Elkészítési idő: 3-4 óra