1 kg-nyi gomba
1 Sárgarépa
1 Fehérrépa
1/2 Zellergumó
Zellerzöldje
Petrezyelyemzöldje
Vegeta
Zöldségleves kocka
Só, frissen őrölt bors
Vhagyma
Tejszín, tejföl
A kockára vágott hagymát kissé megfonnyaszt, a csíkokra vágott gombát, a felkarikázott répákat bele (zeller 1 db-ban), felhevít, 1 ek liszttel megszór, 1-2 perc foly. keverés mellett pirít. Vegeta, leveskocka, só, borsot ráőről. 1 l vízzel felönt, 20-25 p-ig főz (míg a gomba ressenősre fő). A tejszínt+tejlölt meleg levessel összekever, belecsurgat, összefőz.
Levestésztát külön főz és tárol.
Levesbetéttel, vajon pirított zsemlekockával is fííínom.
Tárkony is mehet bele
Szója szósszal is jó
1 A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk. 2 Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük szerecsendióval és b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg csirkemellet lepirítok 3 ek oliva olajon Amikor kezd pirulni, ráreszelek 4 gerezd fokhagymát, hüvelykujjnyi gyömbért és 2 nagy fej vöröshagymát. Ezután rádobom a kb 60 dkg c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz