1 kg-nyi gomba
1 Sárgarépa
1 Fehérrépa
1/2 Zellergumó
Zellerzöldje
Petrezyelyemzöldje
Vegeta
Zöldségleves kocka
Só, frissen őrölt bors
Vhagyma
Tejszín, tejföl
A kockára vágott hagymát kissé megfonnyaszt, a csíkokra vágott gombát, a felkarikázott répákat bele (zeller 1 db-ban), felhevít, 1 ek liszttel megszór, 1-2 perc foly. keverés mellett pirít. Vegeta, leveskocka, só, borsot ráőről. 1 l vízzel felönt, 20-25 p-ig főz (míg a gomba ressenősre fő). A tejszínt+tejlölt meleg levessel összekever, belecsurgat, összefőz.
Levestésztát külön főz és tárol.
Levesbetéttel, vajon pirított zsemlekockával is fííínom.
Tárkony is mehet bele
Szója szósszal is jó
Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízze...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűForró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű