180 g vaj
188 g barna cukor
65 g reszelt csokoládé
1 tojás
1 tojássárgája
1/2 teáskanál vanília kivonat
370 g gluténmentes liszt
450 g amaránt
Habverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhet hozzá az amaránt. Helyezzük a tésztát a hűtőbe 30 percre.
Alakítsunk a tésztából kis labdákat, golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol nyomkodjuk tallér formájúra őket. Előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 10 percig sütjük. Vegyük ki, és hagyjük őket teljesen lehűlni.
180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 10 perc / lap Nehézség: KönnyűA piskóta tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már kezd habosodni még keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, majd amikor kemény habot kaptunk adjuk hozz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A citromok levét kifacsarjuk, összekeverjük a porcukorral, és csípősre melegítjük: már gőzöljön, de még ne forrjon. Ebben feloldjuk a kic...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral és a van.cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes