10 dkg Mester süteményliszt
11 dkg Schär mix B liszt
11 dkg darált dió
7,5 dkg cukor
15 dkg Liga margarin
vaníliás cukor
porcukor
A Mester süteménylisztet és Schär mix B-t elkeverjük a darált dióval. Beletesszük a cukrot, a vaníliáscukrot, majd a Liga margarinnal alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha nagyon lágy a tészta, akkor mehet bele még liszt. Alaposan átgyúrjuk - különben törésre hajlamos -, majd lecsípett darabokból "kígyókat" sodrunk. A kígyót apró "nudlikra" szeljük, majd a nudlikat még megsodorjuk és kifli alakra formáljuk őket. 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Vaníliás cukros porcukorba hempergetjük.
1 Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és készítsünk elő egy kipapírozott, kb 20x20 cm-es tepsit 2 Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal. 3 Törjük össze a kesudiót, és egy tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégül 3 részre vágom, és megkenem ízlés szerint lekvárral, krémmel vagy pudinggal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMikor minden langyosra hűlt,pogácsaszaggatóval kis köröket szúrtam ki a piskóta lapokból. Egy jénai tálba raktam egy réteg piskóta karikát vegyesen. Meglocsoltam kicsi rumaromával,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítünk egy 5 tojásos mandulás vagy gesztenyés piskótát, ez lesz az alapunk. 1/2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 2 dl tejjel ( lehet növényi is) és 2 eka xilittel. Ha kihűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű