2 rúd piskótatekercs
600-800 ml habtejszín
20 g zselatin
2 dl meggylé
4 ek. cukor (hullala esetén 2 )
Egy tálat kibélelünk a piskótatekercsekkel.
a meggylét összekeverjük a zselatinnal. Kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és hozzáadjuk a zselatinos meggylét. Ezt a masszát a bélelt tálba öntjük. majd a tetejét is piskótatekerccsel borítjuk. hűtőbe rakjuk min. 4 órára. Ha kész kifordítjuk a tálból.
Attól függ milyen zselatint veszünk, mert van amelyikhez fel kell melegíteni a lét, de van amihez nem. Melegítés esetén ne forrjon. ha kiűlt akkor zselatinosodik be,
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat, és jól átforgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy kisebb tálkában a joghurtot ízlés szerint édesítjük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, majd egy kevés tejet is hozzáöntünk. Lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. (Elég neki 1 óra i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta elkészítésehez a meggybefőttet lecsepegtetjük. 2. A lisztet, a sütőport és a ledarált mákot egy tálba összekeverjük. 3. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű