Családireceptkönyv.hu

Charlotte torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 rúd piskótatekercs
600-800 ml habtejszín
20 g zselatin
2 dl meggylé
4 ek. cukor (hullala esetén 2 )

Elkészítés:


Egy tálat kibélelünk a piskótatekercsekkel.
a meggylét összekeverjük a zselatinnal. Kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és hozzáadjuk a zselatinos meggylét. Ezt a masszát a bélelt tálba öntjük. majd a tetejét is piskótatekerccsel borítjuk. hűtőbe rakjuk min. 4 órára. Ha kész kifordítjuk a tálból.

Trükkök, tippek, praktikák:


Attól függ milyen zselatint veszünk, mert van amelyikhez fel kell melegíteni a lét, de van amihez nem. Melegítés esetén ne forrjon. ha kiűlt akkor zselatinosodik be,

Charlotte torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ani
Túrópuffancs
Túrópuffancs

Összekever, tetejére felkockázott alma, fahéj. 200 fokon kb.20 perc.Isteni!!

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sáfrányos kalács
Sáfrányos kalács

A tejszínbe morzsoljuk a sáfrányt, és 15–20 percig állni hagyjuk. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elvegyítjük a sóval, a maradék porcukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ötfűszeres diós banán-szilvafagyi juharsziruppal
Ötfűszeres diós banán-szilvafagyi juharsziruppal

Elkészítés Ha szerencsénk van, részesülünk belőle… egy kis kényeztetésből még, mielőtt a természet fázósra vetkőzik, és elkopik a símogatás a nap sugaraiból. Addig viszont, amíg m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Albert kekszes süti 2.
Albert kekszes süti 2.

A pudingot a cukorral, a kakaóporral, a kávéval összekeverjük, a tejjel hígítjuk, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve,még melegen beletesszük a margarint, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk