150 g liszt
100 g cukor
1kk.só
125 g margarin
1 tojássárga
kenés:1 tojásfehérje
10 dkg apró dió
töltelék:90 g olvasztott csoki
vagy lekvár
Liszt,cukor,só,margarin,tojássárgája összegyúrni. Fóliába 45 percre hűtőbe tenni.A tésztából kis golyókat formálni/,2,5-3 cm/.Először tojásfehérjébe,majd dióba forgatni.A tésztát kicsit kilapítani,közepét kicsit benyomni,ebbe kerül a töltelék.
175 fokon 18-20 percig sütni.
Csokit felolvasztani.Megtölteni a mélyedést.
Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt. A tejben megmelegítjük a margarint. Hozzáöntjük a cukrot. A lisztet és a sót elkeverjük, erre öntjük a margarinos-tejes keveréket, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket készítsük el előre, hogy kihűlve tehessük a tésztára. A felfőzés annyit tesz, hogy egy megfelelő edénybe tesszük a diót, rá jön a víz, bele a két kanál vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes