150 g liszt
100 g cukor
1kk.só
125 g margarin
1 tojássárga
kenés:1 tojásfehérje
10 dkg apró dió
töltelék:90 g olvasztott csoki
vagy lekvár
Liszt,cukor,só,margarin,tojássárgája összegyúrni. Fóliába 45 percre hűtőbe tenni.A tésztából kis golyókat formálni/,2,5-3 cm/.Először tojásfehérjébe,majd dióba forgatni.A tésztát kicsit kilapítani,közepét kicsit benyomni,ebbe kerül a töltelék.
175 fokon 18-20 percig sütni.
Csokit felolvasztani.Megtölteni a mélyedést.
A kakaóport, a cukrot, a dióval és az olvasztott vajjal együtt hozzákeverjük a darált kekszhez és adjunk hozzá annyi kávét, amennyivel a tésztát össze tudjuk állítani. Ha elkészült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epernek a felét turmixoljuk össze. A másik felét tegyük félre a díszítéshez. A tejfölt keverjük ki a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a pépesítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez, keverd össze a darált mogyorót a cukorral, kakaóval, reszelt csokival, liszttel és olvasztott vajjal. A tésztához, keverd robotgéppel a vajat az olajjal és cukorr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű