70 dkg liszt, 1 dl olaj, 2 tojás, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 dl natúr joghurt, a kenéshez: 25 dkg margarin, 1 evőkanál só; a tetejére: 2 tojássárgája
A kenéshez a margarint a sóval alaposan kikeverjük.
Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztőt egy nagy tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelesztés nélkül 8 cipőt formázunk belőle.
A cipókat kb. 25-30 cm-es kerek lappá nyújtjuk. Négy lapot megkenünk a sós margarin negyedével, mindegyikre ráteszünk még egy lapot és mintha tortát szeletelnénk, egy-egy lapból 8 háromszöget vágunk. Kiflivé tekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 percig kelni hagyjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tészta A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojássárgáját fehéredésig kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejet és vízgőz fölött tejföl sűrűségű krémmé főzzük, majd lehűtjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk - nem ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű