1/2 dl apróra vágott datolya,
1/2 dl méz,
2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),
1 teáskanál fahéj,
6 db közepes, savanykás alma,
1 dl olvasztott vaj,
2 dl méz.
Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felső harmadát hámozzuk meg.
Tegyük őket egy megfelelő méretű (kb. 25x15x5 cm-es) tűzálló tálba. A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat ésa mézet kanalazzuk az almákra. 200 C-os sütőben süssük kb. 30 percig (vagy amíg meg nem puhulnak - ezt a beleszúrt vékony késsel vagy tűvel ellenőrizhetjük). A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyűlt olvadt mézzel.
Forrón tálaljuk.
2 tojást szétválasztok. A sárgáját 1 ek cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét habbá verem a maradék cukorral. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos,...
Elkészítési idő:A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kislángra kapcsoljuk. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő:A tejet felmelegítem, majd bele öntöm az élesztőt és a cukrot, amint felemelkedett ezt hozzá öntöm a már összeöntött liszthez. Jól bedagasztom, annyi lisztel vagy folyadékkal pótl...
Elkészítési idő: 1 óra