25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
5 dkg vaj
2 közepes alma
7 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj
1 dl tej
1 dl joghurt
A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát.
A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájákkal, majd hozzáadjuk a joghurtot.
A lisztes keveréket hozzákeverjük (kisebb adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük.
A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük. Elkészítési idő:45 perc
A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a tojás sárgáját és szintén jó alaposan kikevertem. Mehetett bele a só, liszt, kókuszreszelék, összeforgattam az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás kivételével, minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk. Fontos, hogy a margarin szoba hőmérsékletű legyen. A kezünk melegétől is fog még lágyulni. Hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA négy tojásból piskótát sütünk, baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk. A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a vajat összedolgozzuk a cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű