30 dkg cukor
másfél tojás
30 dkg hámozottan mért reszelt alma
5 dk olvasztott zsír
reszelt citromhéj
törött fahéj
30 dkg liszt
sütőport
Mindezt összekeverjük, vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, hidegen lekvárral töltjük, de porcukorral meghintve anélkül is finom!
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük letakarva. A két darabot tepsi méretűre nyú...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA túrót 2 dl tejszínnel, porcukorral krémmé turmixoljuk. Kis tálakba töltjük. Meggyebfőtett kanalazunk rá / a levével együtt/. A maradék tejszínt habbá verjük. Rákanalazzuk a te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűkészen kapható meggyes túrós krémmel az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük. Ha nincs kész krém, akkor a túrót áttörjük, porcukorral és kimagozott, finomra vágott meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajtreszelőn reszeld le a répát. Tedd egy nagykésés robotgépbe a diót, mandulát, datolyát, és aprítsd addig, míg morzsalékos állagú nem lesz. Add hozzá a zabpelyhet, a mazsolát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű