Családireceptkönyv.hu

Almás piskóta anyukám szakácskönyvéből *


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg cukor
másfél tojás
30 dkg hámozottan mért reszelt alma
5 dk olvasztott zsír
reszelt citromhéj
törött fahéj
30 dkg liszt
sütőport

Elkészítés:


Mindezt összekeverjük, vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, hidegen lekvárral töltjük, de porcukorral meghintve anélkül is finom!

Almás piskóta anyukám szakácskönyvéből *

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrienn
Sült banán
Sült banán

A banánokat meghámozzuk, majd felnegyedeljük. Serpenyőben az olajat a mézzel felforrósítjuk és belecsepegtetünk néhány csepp citromlevet. Beletesszük a banánokat és megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Creme brulee (Rupáner)
Creme brulee (Rupáner)

4 adaghoz: 1. A sütőt alul-felül sütésre kapcsoljuk, 160 fokra. 2. Ezután a tejszínt forraljuk össze egy kisebb lábasban a vanília rúd kikapart magjaival, illetve magával a rúd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliakrémes meggyes sütemény
Vaníliakrémes meggyes sütemény

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a kakaóport é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Erdélyi Raffaello
Erdélyi Raffaello

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk