Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tejföl,
1 kg alma,
10 dkg porcukor,
barack lekvár
A lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az almát lereszeljük, és 10 dkg porcukorral megpároljuk. Amikor kihűlt, a tésztalapok közepébe helyezzük, és rúd alakúra hajtogatjuk. Forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük.
1 réteg: Vanília puding 2. réteg: 2dl cm tejszínhab felverve 250gr túróval, 1 citrom héja reszelve
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tetszőleges formát kibélelünk babapiskótával (jó szorosan rakva!), és megöntözzük tojáslikőrrel. 2. A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverjük. 3. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverjük. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütjük. Frissen, melegen pl. va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű