menu

Családireceptkönyv.hu

Almás tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tejföl,
1 kg alma,
10 dkg porcukor,
barack lekvár

Elkészítés:


A lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az almát lereszeljük, és 10 dkg porcukorral megpároljuk. Amikor kihűlt, a tésztalapok közepébe helyezzük, és rúd alakúra hajtogatjuk. Forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük.

Almás tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Vadász szelet
Vadász szelet

A vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mikrós túrótorta
Mikrós túrótorta

Elkeverjük a vajat a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva habosra verjük őket. Belekeverjük a darát, a tejet és a pudingport. Az ízlés szerint reszelt citromhéjjal (én egész p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alföldi vargabéles meggymártással
Alföldi vargabéles meggymártással

A tésztához a liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 2 cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Halva
Halva

Egy edénybe beletesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Felforraljuk, majd kb. 6-8 percig főzzük. Közben egy serpenyőbe az olajhoz adjuk a darát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk