20 dkg friss, vagy mirelit leveles tészta
Krémhez:
2 tojássárgája,
6 evőkanál cukor,
1 vaníliarúd,
2 1/2 dl tej,
4 evőkanál zselatinpor,
1/2 dl víz,
2 1/2 dl tejszín;
6 adag vaníliamártás,
60 dkg megmosott, letisztított, megfelezett eper
20 dkg friss, vagy mirelit leveles tészta
Krémhez:
2 tojássárgája,
6 evőkanál cukor,
1 vaníliarúd,
2 1/2 dl tej,
4 evőkanál zselatinpor,
1/2 dl víz,
2 1/2 dl tejszín;
6 adag vaníliamártás,
60 dkg megmosott, letisztított, megfelezett eper
A sütőt 220 °C fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán 20x12 cm-es darabra kinyújtjuk. A sütőlemezt vízzel megspricceljük, majd ráteszünk egy lábakon álló rácsot (ez grillsütőrács is lehet), amin elhelyezzük a kinyújtott tésztát. A forró sütőben így sütjük 10-12 percig. Ezután a tésztát a sütőből kivéve, a rácson hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tojássárgákat, a cukorral habosra keverjük. A vanília belsejét kikaparjuk és a tejjel kissé felmelegítjük. A 1/2 dl vízben megáztatott zselatint belekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összekeverve hidegre tesszük. Ha még nem dermed, de már nem is forró, a közben habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Az így kapott krémet rákenjük a megsült tésztára és addig hűtjük, amíg kissé megszilárdul. Ezután az eperdarabokat elrendezzük a tetején és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe. Pudingporból, tejszínnel, és kevés rummal kevert vaníliamártással tálaljuk.
Lsd videón:
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElső lépésként mossuk ki a befőttesüvegeket, készítsük elő a friss gyümölcsöket, vágjuk fel kisebb darabokra, hogy jobbal elférjenek. Ezután egy edénybe keverjünk össze egy fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert to...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes