Családireceptkönyv.hu

Epres vaníliaszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg friss, vagy mirelit leveles tészta

Krémhez:
2 tojássárgája,
6 evőkanál cukor,
1 vaníliarúd,
2 1/2 dl tej,
4 evőkanál zselatinpor,
1/2 dl víz,
2 1/2 dl tejszín;
6 adag vaníliamártás,
60 dkg megmosott, letisztított, megfelezett eper

Elkészítés:


20 dkg friss, vagy mirelit leveles tészta

Krémhez:
2 tojássárgája,
6 evőkanál cukor,
1 vaníliarúd,
2 1/2 dl tej,
4 evőkanál zselatinpor,
1/2 dl víz,
2 1/2 dl tejszín;
6 adag vaníliamártás,
60 dkg megmosott, letisztított, megfelezett eper

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütőt 220 °C fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán 20x12 cm-es darabra kinyújtjuk. A sütőlemezt vízzel megspricceljük, majd ráteszünk egy lábakon álló rácsot (ez grillsütőrács is lehet), amin elhelyezzük a kinyújtott tésztát. A forró sütőben így sütjük 10-12 percig. Ezután a tésztát a sütőből kivéve, a rácson hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tojássárgákat, a cukorral habosra keverjük. A vanília belsejét kikaparjuk és a tejjel kissé felmelegítjük. A 1/2 dl vízben megáztatott zselatint belekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összekeverve hidegre tesszük. Ha még nem dermed, de már nem is forró, a közben habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Az így kapott krémet rákenjük a megsült tésztára és addig hűtjük, amíg kissé megszilárdul. Ezután az eperdarabokat elrendezzük a tetején és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe. Pudingporból, tejszínnel, és kevés rummal kevert vaníliamártással tálaljuk.

Epres vaníliaszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Amíg p...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vízen kullogó
Vízen kullogó

A meglangyosított tejben felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálban elkeverem a tojásokat, a sót, 1 evk. cukrot, a zsírt és a margarint, majd hozzáadom a lisztet és az élesztőt. Jól...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
574. Savarin
574. Savarin

Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,tojás,olaj. Fakanállal, jól kikeverni,lefedni,langyos helyen a duplájára keleszteni. A muffin formákat 3/4 -ig tölteni. Hagyni kelni a formákb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Palacsinta rizslisztből
Palacsinta rizslisztből

A rizsliszthez, az erytrithez/szőlőcukorhoz és a sóhoz keverjük habverővel a tojásokat egyesével, majd szép lassan a többi folyékony hozzávalót is. Beolajozott forró serpenyőben...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk