Tészta :
- 45 dkg liszt,
15 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1 púpozott ek kakaópor,
1 tk sütőpor,
csipet só,
kb 1 dl tejföl
Töltelék :
- 2 cs csokoládés pudingpor,
0, 5 l tej,
5 dkg étcsokoládé,
12 dkg cukor,
15 dkg vaj,
10 dkg nutella
A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tészta 2 / 3 - ad részébe belegyúrjuk a kakaóport. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük félórára.
A tejet simára keverjük a pudingporral és sűrű krémmé főzzük, még forrón hozzákeverjük a csokoládét és a cukrot, majd kihűtjük. Időközben keverjük át párszor, hogy ne legyen csomós.
A kakaós tésztát kétfelé vesszük és a sárgával együtt, külön - külön kb 20 x 30 - as lapokká nyújtjuk. A lapokat vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyesével 180 °C - on 12 perc alatt megsütjük.
A vajat kihabosítjuk a nutellával, majd tovább habosítjuk a pudingos krémmel. A krémből kb 15 dkg - ot félreteszünk a többivel pedig betöltjük a lapokat.
A tetejére rákenjük a félretett krémet, villával, vagy tortafésűvel megcifrázzuk és egy éjszakát pihentetjük.
Másnap szeleteljük és megszórjuk durvára vagdalt mogyoróval.
A vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és kis lángon főzni kezdjük. A kekszet darabokra tördeljük és a vágott dióval együtt egy tálba tesszük. A szirup...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokoládét összekeverjük egy nagyobb tálban (száraz hozzávalók). 2. A banánt, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!Egy jénai tálat beborí...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesTészta: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadni kanalanként az olajat és a vizet, a lisztet és sütőport, végül a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kétfelé o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű