6 tojásból sütött, kb. 20x30 cm-es piskóta alap. Töltelékhez: 4 evőkanál rum, 1 dl tej
1 tojás, 13 dkg porcukor, 1 csapott kávéskanál keserű kakaópor, 15 db babapiskóta, 1 dl. feketekávé, 10 dkg vaj, 5 dkg durvára darált dió, 5 dkg mazsola, 5-6 evőkanál baracklekvár és málnaszörp.
Máz: 20 dkg porcukor, 1 db. tojásfehérje, 3 evőkanál málnaszörp.
A piskótából levágunk egy akkora darabot, hogy a maradék kocka alakú maradjon. A kocka piskótát lapjában félbe vágjuk, a levágott darabot pedig, széttördeljük a babapiskótával együtt. Az egészet egy mélyebb tálba tesszük. A piskóta morzsát meglocsoljuk a tejjel elkevert rummal. Állni hagyjuk. Ezután a tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízfürdőben állandóan kevergetve, besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót, 5 dkg mazsolát, a baracklekvárt és a málnaszörpöt. Kevés lekvárral megkenjük az alsó torta lapot, majd köré, alufóliával egy peremet készítünk, hogy majd megtartsa a tölteléket. Ezután rákenjük a rumos piskóta masszát, ráillesztjük a felső piskóta lapot, kissé lenyomjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével, és megfestjük szörppel.
A tortát rácsra helyezzük, bevonjuk a mázzal, és száraz, hűvös helyen hagyjuk megkötni. Másnap éles késsel, hosszúkás szeletekre vágjuk a süteményt.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel. Krém: 4 kivit me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta ; 350 g lisz, 220 g hideg vaj, só, 50ml hideg víz annyi amennyi egy rugalmas tésztához szükséges, 1 evö kanál cukor. Egy fakánál segitségével összeállitjuk csak a legvég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű