50 dkg darált keksz
25 dkg Rama margarin
3 dl meleg tej
1 mandula aroma
1 rum aroma
30 dkg porcukor
4 ek kakaópor
1 tábla csokoládé/tortabevonó
A kekszet összekeverjük a porcukorral, Rama margarinnal és a tejjel. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport és a rum aromát. A másik felébe pedig a mandula aromát. Egy tepsibe belesimítjuk először a kakaóporos részt, majd arra a mandulás részt. A tetejére olvasztunk csokit. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kivajazott torta, vagy piteformába nyújtjuk. Megkenjük fügelekvárral, az almaszeleteket szépen körberendezzük, és rárakjuk a fügét. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről és óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját és citromhéjat, végül a mákot. A szikkadt kalácsot közepes méretű kockákra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint habosra kavarjuk a cukorral. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot. végül belegyúrjuk a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport. A tésztát sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű