5 dkg túró
15 dkg zabpehely
4 ek. xilit vagy cukor
3 ek. étolaj
1,5 dl tej
kis doboz natúr joghut vagy tejföl (én tejfölt használtam)
2 db egész tojás
1 zacskó sütőpor
1 ek. kakaópor a tetejére
zabpehelybe belekevertem a sütőport, a túrót összetörtem villával, hozzákevertem a 2 tojást, a tejfölt, étolajat, xilitet, szóval minden többi hozzávalót.
Ezután beleöntöttem a túrós masszába a zabpelyhet is, és a tejet a végén öntöttem hozzá. Elég folyósnak néz ki, de a zabpehely megduzzad benne, így lesz jó.
Szilikonos sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe, és beleöntöttem a masszát. Kb. 175-180 fokos sütőben sütötem 35 percig.
Mikor kivettem megszórtam a tetejét natúr kakaóporral, épp csak egy picit. Érdemes egy 10 percet várni, hogy hűljön, utána jobban lehet szeletelni.
A tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral, robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belec...
Elkészítési idő: Sok Nehézség: KönnyűA vizet felforralom és elolvasztom benne a cukrot. Tűzről levéve belekavarom a vajat, kakaót, cukrot és a zselatint. Jól felforrósítom, utána lehűtöm, így könnyebb belekeverni a te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA magozott cseresznyét 2 deka cukorral megszórjuk. A lisztet, sütőport, többi cukrot, citromhéjat, sót, fahéjat összekeverjük. A vajat és tojást hozzáöntve, robotgéppel morzsásra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű