5 dkg túró
15 dkg zabpehely
4 ek. xilit vagy cukor
3 ek. étolaj
1,5 dl tej
kis doboz natúr joghut vagy tejföl (én tejfölt használtam)
2 db egész tojás
1 zacskó sütőpor
1 ek. kakaópor a tetejére
zabpehelybe belekevertem a sütőport, a túrót összetörtem villával, hozzákevertem a 2 tojást, a tejfölt, étolajat, xilitet, szóval minden többi hozzávalót.
Ezután beleöntöttem a túrós masszába a zabpelyhet is, és a tejet a végén öntöttem hozzá. Elég folyósnak néz ki, de a zabpehely megduzzad benne, így lesz jó.
Szilikonos sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe, és beleöntöttem a masszát. Kb. 175-180 fokos sütőben sütötem 35 percig.
Mikor kivettem megszórtam a tetejét natúr kakaóporral, épp csak egy picit. Érdemes egy 10 percet várni, hogy hűljön, utána jobban lehet szeletelni.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra verjük, amíg szép világos lesz. Folyamatos kézi robotgép használat mellett apránként...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a mákot a cukorral megdaráljuk, majd lábasba szórjuk. Ráöntjük a tejet, és kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor el nem olvad a mákban. Ezután hozzáadjuk a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliaaromát és keverjük tovább. Amikor krémes állagú, keverjük hozzá a lisztet, a sót és a sütőport is. Egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsd el, add hozzá a tojássárgákat, a citromlével elkevert kókuszkrémet és gyúrd össze. Hagyd állni 10 percet, ezalatt kicsit megkeményedik a tészta. Ha 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű